Joanikiju i sveštenicima ukinuto zadržavanje

    2 godine pre 965 pregleda Izvor: cdm.me

„Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika neće biti produženo zadržavanje, a o detaljima će biti više sjutra na pres konferenciji“, kazao je medijima rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić. Građani, koji protestuju zbog hapšenja vladike Joanikija i osam sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i dalje se nalaze ispred zgrade Osnovnog suda u Nikšiću.

Protojerej Radojica Božović poručio je danas, poslije molebana, da se narod u Crnoj Gori trenutno nalazi na raspeću, ali da će, kako je kazao, vjera pobijediti. 

Hapšenje vladike Joanikija, prema riječima protojereja Božovića, podsjeća na hapšenje Hristovo. Na kraju je izrazio nadu da će episkop Joanikije i sveštenstvo biti pušteni na slobodu.

Episkopu budimljansko-nikšićom Joanikiju je određeno zadržavanje do 72 sata zbog litije koja je 12. maja održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom.

Pored njega u pritvoru su bili i sveštenici Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: