Joković i Abazović posjetili Kuću meda

    9 meseci pre 334 pregleda Izvor: PV Informer

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g. Vladimir Joković, u prisustvu predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, državnog sekretara Stevana Gajevića i saradnice u Direktoratu za poljoprivredu Dragane Šutović, posjetio je danas Kuću meda.

Direktor Kuće meda Vladimir Radulović se u uvodnom obraćanju zahvalio delegaciji na posjeti, te istakao da ovaj objekat predstavlja jedinstven projekat na prostoru bivse Jugoslavije, sa sadržajima koji su usmjereni na servisiranje pčelara. 

Pčelarstvo je, po njegovim riječima, specifična grana. Naglasio je da zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rade kontinuirano na kreiraju zajednickih podsticajnih mjera.

„Projektovane su podsticajne mjere koje iziskuju učešće pojedinaca, a naše pčelare odlikuje optimizam i upornost.“

Podsjetio je da značajan segment ovog projekta predstavlja i izrada katastra pčelinjaka, gdje su popisani stacionirani pčelinjaci sa lokacijom korištenjem GPS-a, što je pretočeno u kartu Crne Gore u elektronskom obliku u koju su unešeni dobijeni podaci za svaki pčelinjak i njegovog vlasnika, a koji će nam biti osnova za kreiranje mjera podrške u pčelarstvu, što će pomoći i pčelarima da planiraju svoju proizvodnju.

Ministar Joković je u svom obraćanju uputio čestitke na postignutim rezultatima i tom prilikom kazao:

,,Razvoj pčelarskog sektora u Crnoj Gori zasnovan je na prirodnim potencijalima. Pčelarstvo kod nas ima dugu i bogatu tradiciju i predstavlja značajnu oblast kojoj poklanjamo punu pažnju.