Joković: Mi bismo da se nađe rješenje u okviru parlamentarne većine sa dodatkom nacionalnih manjina

    4 meseca pre 312 pregleda Izvor: Portal DAN

SNP još nije odlučivao oko manjinske vlade, sačekaćemo trenutak kada bude izjašnjavanje u parlamentu, poručio je lider te stranke Vladimir Joković.

-Trećeg je izjašnjavanje oko Abazovića, četvrtog oko skraćivanja mandata skupštine, sedmoga oko skraćivanja mandata Bečiću. Povodom ovih odluka ćemo prisustvovati sjednicama i iskazaćemo stav shodno dogovoru. Poslije toga ako bude formiranje manjinske vlade mi ćemo iznijeti konačan stav. Da li će biti tehnička vlada zavisi od nas u parlamentu. Mi bismo da se nađe rješenje u okviru parlamentarne većine sa dodatkom nacionalnih manjina, da se formira nova vlada. Opcije su nova vlada, tehnička i izbori. Napadaju nas oni koji nikada nisu imali vrijednosti SNP i to nas ne dotiče. Nećemo biti dio vlade u kojoj će biti DPS- naglašava on.

foto: Ivona Drobnjak

Joković dodaje: „Mi nismo glasali u vezi manjinske vlade, jer to još nije došlo na red…“

– Naći će se najbolje moguće rješenje. Donijećemo odluku kad se bude glasalo ali već smo rekli da SNP neće biti 41. ni slučajno. Vjerujem da nećemo glasati za skraćenje mandata skupštini, niti potpredsjedniku vlade. Ohrabrio bih sve predstavnike parlamentarne većine da koliko je moguće nađemo rješenje u okviru većine plus nacionalne manjine. Mislim da je previše riječi rečeno unutar parlamentrane većine, od ogromne ljubavi i prijateljstva do ogromnih napada. Želimo da se nađe rješenje koje neće biti dramatično u Crnoj Gori. Možda vlada ostane, možda bude smijenjena… To je sazrijevanje demokratije. Vjerujem u političku mudrost- kazao je Joković.

Joković je dodao i da je čuo da je Krivokapić preuzeo ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava.

„Čuo sam da je premijer uzeo da obavlja dužnost ministra pravde a koliko znam ministar pravde bi trebalo da bude pravnik, a on nije pravnik. Ne bi bilo ništa odgovornije, nego kada je DF rekao da ih ne podržava, premijer došao u parlament i provjerio ima li povjerenje. A ne ovako, smjenjuju se ministri… Sada se pokazalo kakva je vlada. Negdje sve ovo izaziva kod svakog ozbiljnog cčvjeka mnogo gorčine- smatra on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: