Joković: Proizvođači peleta da 20% od proizvedenog daju po povoljnijim cijenama

    6 dana pre 134 pregleda

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je gostujući u emisiji Kontakt na RTNK da je razgovarao sa svim proizvođačima peleta u Crnoj Gori, da bi vidjeli na koji način mogu učiniti da cijene peleta ne rastu enormno.

On je podsjetio da su cijene prošle godine bile oko 220 eura, a da su ove godine preko 300 eura, u Makedoniji, Albaniji i Srbiji i do 400 eura, a u zemljama Zapadne Evrope i do 450 eura.

snimak ekrana

Joković je kazao da je od proizvođača zatražio da se oko 20 % ukupno proizvedenog peleta da po povoljnijim cijenama za domaće tržište, a da se ostatak bez problema može izvoziti.

„Skočile su cijene radne snage, goriva, sve to utiče na proizvodnju. Vidimo da su enormno skočile i cijene ogrevnog drveta. I tu država mora nešto da vidi, možda da obeća povoljniju nabavku sirovine za sledeću godinu. Radimo ono što možemo“, kazao je on.

Joković je kazao da pojedini previše podgrijavaju priču oko krize, i da on vjeruje da neće biti toliko potresa.

On je kazao da će najvjerovatnije 29. juna biti u Beogradu sa premijerom Abazovićem, i da će tamo tražiti od resornog ministarstva šestomjesečnu isporuku osnovnih životnih namirnica,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: