Joković: Rekonstruisati Vladu prije rasprave o zakonu o budžetu

    2 sedmice pre 93 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Vladu treba rekonstruisati prije nego što na dnevnom redu Skupštine bude predlog Zakona o budžetu, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je rekao da bi predugo pregovaranje dovelo do toga da se ne pogodi suština rekonstrukcije, odnosno unaprjeđenje rada i efikasnosti Vlade, kao i reforme za dobrobit građana Crne Gore.

“Prije predloga Zakona o budžetu i njegovog uvršćivanja u dnevni red Skupštine, treba se dogovoriti i rekonstruisati Vladu”, rekao je Joković agenciji MINA.

On je naveo da politički akteri moraju reći da li su za rekonstrukciju Vlade.

“Ako nijesmo za rekonstrukciju, trebamo reći da li imamo Vladu i da li treba da riješimo pitanje Vlade. Da li treba da idemo na izbore ili na neki drugi način da se dogovorimo”, naveo je Joković.

On je, komentarišući navode lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića o neophodnosti internacionalizacije političke krize, naveo da se nada u demokratski kapacitet svih političkih lidera.

On je naveo i da nikada “ne bježi” od pomoći onih koji su u proteklom periodu iskazali prijateljski odnos prema Crnoj Gori i partijama parlamentarne većine.

“Vjerujem da i to može da doprinose da izađemo iz ovoga ćorsokaka, jer ubijeđen sam da ovako dalje nećemo moći, ako se ne dogovorimo”, zaključio je Joković.

Joković je ocijenio da su odluku o ulasku lidera parlamentarnih partija u Vladu donijeli građani Crne Gore na izborima.

“Svi oni koji su prešli census imaju veći legitimitet od bilo koga drugoga, jer lideri političkih partija posjeduju određenu harizmu, a partije su ih prepoznale kao sposobne ljude i izabrale za predsjednike”, naveo je Joković.

On je naveo da bi sve ostalo bilo izigravanje slobodne narodne volje i nepoštovanje demokratskih principa.

“Najveći sudija u svemu ovome i najveće kompetencije imaju građani, a oni su dali političkim listama i partijama toliku zastupljenost u Parlamentu. Ne vidim razloge za uslovljavanje”, ocijenio je Joković.

On je kazao da su se partije parlamentarne većine, dugogodišnjom borbom, izborile za pobjedu i za to da budu dio izvršne vlasti.

„Mislim da je tokom formiranja ekspertske Vlade napravljena greška“, naveo je Joković.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11304 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9528 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: