Jovan Vukotić pušten iz zatvora, ponovo uhapšen, pa opet pušten

    3 meseca pre 347 pregleda Izvor: cdm.me

Kotoranin Jovan  Jovica Vukotić (39), koji je označen kao  jedan od vođa “škaljarskog klana” jutros je pušten iz spuškog zatvora, pa je nedugo zatim uhapšen, da bi nekoliko sati kasnije ponovi bio puštenm potvrđeno je nezvanično iz policije.

Nakon što je prvi put danas pušten iz zatvora jer je u pritvoru proveo više od šest mjeseci, a Više državno tužilaštvo u tom roku koji je propisan zakonom, nije podiglo optužnicu Vukotić je uhapšen po nalogu kotorskog Osnovnog suda, koji ga potražuje zbog izdržavanja tromjesečne kazne zatvora.

Međutum, njegovi branioci, kako pišu Vijesti, su smatrali da on ne može biti odveden na izdržavanje kazne jer je to jasno precizirano rješenjem kojim je Srbija odobrila izručenje navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana.

Potom je Vukotić danas drugi put pušten na sloboodu.

On se tereti za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vukotić je osumnjičen za pokušaj ubistva sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

U rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici navodi se da iz spisa predmeta postoji osnovana sumnja da su on, Igor Dedović i Šaković Milić, 27. marta 2016. godine u naselju Rakite u Kotoru, sa umišljajem pokušali da ubiju više osoba.

Vukotić početkom februara izručen je Crnoj Gori i smješten je u izolovanu prostriju spuškog zatvora.

Podsjetimo, Vukotić je uhapšen u Turskoj u oktobru 2018. godine sa lažnim dokumentima, a zatim je izručen Srbiji jer ima srpsko državljanstvo.

Kotoranin Miloš Radonjić (34) koji je navodno član kavačkog klana, a koga je po tvrdnjama tužilaštvag pokušao da ubije Vukotić, izašao je 18. jula iz spuškog zatvora.

Radonjića  jeSpecijalno državno tužilaštvo godinama potraživalo zbog sumnje da je član kavačke kriminalne grupe odgovorne za šverc droge, zelenašenje, iznudu… On je početkom maja izručen Crnoj Gori iz Hrvatske, gdje je prošlog jula uhapšen po potjernici koju je za njim raspisao Interpol Podgorica.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6793 pregleda