Кабинет предсједника општине Пљевља: Презапосленост потапа Водовод

    8 meseci pre 1040 pregleda Izvor: ПВ Информер

Тренутна ситуација у ДОО „Водовод“ није од јуче, већ траје последњих десет година. Актуелно руководство овог предузећа је морало да зна и да на вријеме сагледа реалну ситуацију. Имајући све то у виду, није изненађење да су данас синдикати у овом предузећу незадовољни руководством. Челници ДОО „Водовод“ умјесто што прстом упиру у Општину Пљевља, требало је да пред раднике и све грађане Пљеваља изађу са јасним рјешењем за већ постојећу кризу, јер њихова мјеста траже и одговорност, навели су у реаговању из Кабинета предсједника општине Пљевља.

“Као искусни економиста, бивша ВД директора ДОО „Водовод“ је требало да зна да предузећу не може бити боље све док три радника носе један рачун за воду и све док троје запослених очитава један водомјер. Јасно је да предузећу ДОО „Водовод“ гдје 72% запослених чини администрација, никаква докапитализација не може помоћи. Од 129 радника запослених у ДОО „Водовод“ у погону је упослено свега 36 радника, односно само 28%, док је остатак запослен у администрацији. Није потребно бити никакав експерт да би схватили да 36 радника не може да заради плату и за себе и за гломазну администрацију”, указују из Кабинета предсједника.

Тврде и да докапитализација, на коју се, по њима неутемељено, позивала бивша директорица, није никакво реално рјешење за предузеће.

– Све и да Општина има средства и да на данашњи дан измири свих три милиона евра дуга, за само један мјесец ДОО „Водовод“  би опет био у минусу, истичу из Кабинета предсједника.

Напомињу да је Општина Пљевља у протеклих шест мјесеци инвестирала у механизацију ДОО „Водовод“ око 370 хиљада евра, од чега је за канал џет 265 хиљада, мини багер 65 хиљада, трактор 25 хиљада и око 16 хиљада за остале трошкове што је, наглашавају, више него у протеклих десет година заједно.

“У истом периоду, за непуних шест мјесеци, ДОО „Водовод“ је извршило реконструкцију свега три улице у граду које је Општина уредно платила. Општина је све радила да помогне предузећу”, истичу из Кабинета предсједника.

– Вјерујемо да је одлука сад већ бивше директорице исправна и на добробит предузећа, а да ће будући руководилац овог предузећа пословање ДОО „Водовод“ схватити озбиљно и њиме управљати рационално и домаћински. Нелогично је и било да ће ДОО „Водовод“ пословати са успјехом када је директорица Ђондовић за свог замјеника именовала Младена Драгашевића, кадра ДПС-а, а дојучерашњег директора ДОО „Водовод“, који је кумовао садашњој ситуацији, закључују из Кабинета предсједника општине Пљевља.