Kabinet Premijera: Ako bilo ko dobije većinu za sastav vlade sa DPS-om, mi ćemo im poželjeti sreću

    4 meseca pre 501 pregleda Izvor: Portal DAN

Iz kabineta predsjednika Vlade su saopštili da je izjava člana Predsjedništva DPS-a Nikole Rakočevića najbolja potvrda onoga o čemu demokratska javnost već danima svjedoči. Ona u potpunosti ogoljava ideju „manjinske vlade” kao prečice za postepeni povratak DPS-a na vlast, u punom kapacitetu, antiustavno i mimo izborne volje, na pozicije koje su izgubili 30. avgusta 2020. godine, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

– Nakon svega iskazanog, ne postoji više nikakva dilema da se sinhronizovano djelovanje DPS-a i URA već izvjesno vrijeme događa iza leđa građana, što je u decembru suptilno potvrdio i predsjednik opozicionog DPS-a, kada je javno kazao da će se inicijativa o nepovjerenju Vlade „u dogovoru sa političkim partnerima” opet aktuelizovati i realizovati. Ko su ti politički partneri, građani imaju priliku da vide ovih dana – navodi se u saopštenju.

Iz Vlade navode da munjevito pokretanje inicijative, neposredno pred sprovođenje programa „Evropa sad!”, govori koliko su neki politički akteri svedeni tek na formu izvršitelja zakulisnog plana. Zato su danas u funkciji takve misije uključeni svi raspoloživi resursi, kojima se želi zakamuflirati suštinska posljedica trenutne situacije. 

– Fokus optužbi na navodnu odbranu fotelja i zloupotrebu funkcija, onih koji su očekivali da se ne pruži otpor prljavom i neustavnom naumu bivšeg režima i novih saveznika, govori koliko su takva očekivanja bila naivna. 

Stoga, opet pozivamo sve političke aktere da mandat vrate građanima, koji će dati svoj sud o predstavljenom političkom djelovanju. Potpredsjednik Vlade je nedavno naveo takvu opciju kao najčistiju – navode iz kabineta.

– Ako bilo ko na predizbornoj platformi saradnje sa DPS-om dobije neophodnu većinu za sastav nove vlade, mi mu nećemo osporavati legitimitet i poželjećemo mu mnogo političke sreće. 

Ali do tada, naša obaveza je da branimo Ustav i suprotstavimo se pokušajima prekrajanja izborne volje crnogorskih građana, koja je iskazana na veličanstven i jasan način 30. avgusta 2020. godine – navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: