Kako je Tivćanin S.P. postao član kriminalne grupe i zaštićeni svjedok: Prevaru otkrio selfi ljubavnice sa bazena

    2 godine pre 1713 pregleda Izvor: standard.co.me

Tivćanin S.P., koji je u procesu dobijanja statusa svjedoka saradnika u predmetu pod kodnim nazivom „Manjifiko“, do detalja je opisao kako je postao dio kriminalne grupe, koja se bavi međunarodnim švercom kokaina iz Kolumbije.

Vjerovali ili ne, presudan momenat za njegovo involviranje u krijumčarski lanac, prema tvrdnjama S.P., bila je fotografija koju je supruga od jednog od osumnjičenih objavila na društvenim mrežama i to u vrijeme odlaska njenog muža na „službeni“ put. Navodno, u pozadini se vidio bazen i dvorište porodičnog doma S.P., saznaje portal Standrad od izvora bliskih istrazi.

Kako je opisao, tada je počela njegova agonija, a kao direktnog aktera ucjena i prijetnji označio je Vladimira Bajčetu, sada već bivšeg šefa obezbjeđenja i rođaka Pljevljaka Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji zbog šverca 5,7 tona kokaina.

Bajčeta je prije nekoliko dana hapšen, pa pušten da se brani sa slobode zbog krivičnog djela „prinuda“.

ZASTRAŠIVALI GA DA MU JE GLAVA UCIJENJA NA 130 HILJADA EURA?

„S.P. tvrdi da mu je Bajčeta prijetio nožem i tjerao ga da prizna da je u vezi sa suprugom jednog od vođa ove kriminalne organizacije. Nakon iznuđenog priznanja, S.P. je potom imao još jedan tretman zastraživanja da je njegovo ubistvo već plaćeno i glava ucijenjena na 130 hiljada eura. Od njega je, kako je tvrdio, traženo da ukoliko želi da mu poštede život lično ode na traženu destinaciju da preuzme vrijedan tovar kokaina i transportuje ga do druge lokacije“, ispričao je sagovornik Standarda, objašnjavajući da se S.P. poslije toga obratio policiji i Specijalnom tužilaštvu i tražio zaštitu. Podsjećamo, Bajčeta je prilikom saslušanja u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu negirao krivicu.

Portal Standard je uputio pitanja Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru da li je procesuiran ovaj slučaj. Međutim, nadležni su i dalje bez odgovora.

U AKCIJI „MANJIFIKO“ UHAPŠENO SEDAM LICA

Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju “Manjifiko” i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, od kojih je do sa da uhapšeno sedam. U ovoj akci ji uhapšeni su Miloš Petrić, Đuro Perović, Miloš Perović, Srđan Pavlović, Toni Petković i Rade Samardžić, dok su Dragan Miletić i Danilo Đurović u bjekstvu. Na slobodu je pušten Božidar Božović jer tužilac nije predložio pritvor za njega.

Istražitelji sumnjaju da je Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije.

Advokat Ratko Pantović potvrdio je za medije da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađena određena količina narkotika. Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija, kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična djela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove naveli su iz policije.

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Uvoz šest puta veći od izvoza

30. novembra 2021. 09:46

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29663 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12964 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12324 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12001 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11807 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11103 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10372 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9085 pregleda
%d bloggers like this: