Kako pjesma Sviće zora iz filma „Ko to tamo peva“ zvuči danas

  • 8 mjeseci pre
  • 181 pregleda
  • Izvor: Analitika

Od prvog prikazivanja kultnog jugoslovenskog filma “Ko to tamo pjeva” reditelja Slobodana Šijana prošlo je 39 godina. Harmonikaš Miodrag Kostić još uvijek se bavi muzikom, a nerijetko zapjeva i pjesmu “Sviće zora” koja mu je donijela popularnost.

“Za Beograd, firmom Krstić, upravo se narod sprema. Sve razloge za put ima, samo sreće valjda nema”, stihovi su antologijske pjesme koja je mnogima prva asocijacija na ovaj film.

Miodragu Kostiću i njegovom rođaku Nenadu izvedba pjesme “Sviće zora” u ovom filmu promijenila je život. Do ove uloge došlo je sasvim slučajno.

Naime, Miodrag je Šijana upoznao u vojsci, a kada je jedne večeri zabavljao sve na kraju vojne vježbe, Šijan mu je prišao i rekao da bi bio savršen za njegov film. Miodrag je pristao i pozvao je svog rođaka Nenada. Obojica su bili naturščici i to im je bilo prvo pojavljivanje pred kamerama, a ostalo je legenda.

Miodrag, u narodu poznat kao Lepi Mića, je 39 godina nakon prvog prikazivanja filma “Ko to tamo pjeva” antologijsku pjesmu “Sviće zora” odsvirao i otpjevao ispred autobusa koji mnoge podsjeća na kultni autobus iz ovog filma.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.