Kako su pali sarajevski Boni i Klajd: Amel Redžović i Fatima Šabanović odlučili doći do “brzih para”

  • 6 mjeseci pre
  • 370 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Sarajlija Amel Redžović (32) i njegova djevojka Fatima Šabanović (37), svega pet sati nakon pljačke prodavnice „Konzum“ u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu, pali su u ruke policije.

Veliko povjerenje

Kako saznaje sarajevski „Avaz“, Redžović je preuzeo grublju i nezahvalniju ulogu te je upao u prodavnicu. Prijeteći nožem isprepadanoj radnici, pokupio je novac i napustio prodavnicu. Šabanović je imala ulogu vozača pa ga je sačekala u Fiat Puntu, kojim su pobjegli.

U trenucima dok su vjerovatno brojali plijen, radovali se, grlili i ljubili, u ulici Ruđera Boškovića u Novom Sarajevu, policajci su zaustavili i kontrolisali njihov Fiat. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je razbojnički par imao peh i da su pali sasvim slučajno. Policajci su, u saradnji s kolegama iz kriminalističke policije, istog dana u sklopu redovnih aktivnosti imali pojačanu kontrolu osoba i vozila, što je rezultiralo hapšenjem Amela i Fatime.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni 13. avgusta opljačkali i radnicu kioska u ulici Behdžeta Mutevelića, također u Novom Sarajevu. Inače, prodavnica u ulici Marka Marulića i ranije je u više navrata bila na meti razbojnika.

Naš izvor kaže da nije rijetkost da u pljačkaške pohode idu ljubavni parovi.

Ljubavni parovi često se odluče da zajedno pljačkaju. Razlog je taj što imaju veliko povjerenje jedno u drugo. Najveći je motiv koristoljublje. To je ključni motiv, bilo da je riječ o krađi, pljački ili prevari. To što je njih dvoje u vezi, nije presudno. Njih dvoje, kad se sretnu ili uđu u vezu, sumnjam da je prvo o čemu su razgovarali da će nekoga opljačkati. Ali, s vremenom oni, očigledno, shvate da je to lak način kako mogu doći do „brzih para“, priča sagovornik “Avaza”.

Lažni alibi

Istražitelji su u više navrata nabasali i na djevojke ili supruge, koje ne učestvuju u krivičnim djelima, ali pokušavaju na svaki mogući način zaštititi momka ili supruga, pa i po cijenu da robijaju.

One su, da bi zaštitile voljenu osobu, spremne da lažu i prave lažni alibi. Ako su im ljubavnici u bijegu, pokušavaju ih sakriti ili policiju okrenuti na pogrešan trag“, zaključio je izvor “Avaza”.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.