Kamenicama na ambulantno vozilo Hitne pomoći u Pljevljima

    11 mjeseci pre 2207 pregleda Izvor: PV Informer
Arhivski snimak

U Pljevljima se u jutarnjim časovima desio incident ispred prostorija službe Hitne pomoći kad je starija ženska osoba J.G. iz Pljevalja napala ekipu Hitne pomoći, a zatim kamenicom pričinila štetu na ambulantnom vozilu te sužbe. O incidentu su odmah obavješteni pripadnici policijske stanice u Pljevljima.

Nezvanično smo saznali da se ekipa Hitne pomoći spremala na intervenciju u jednom od pljevaljskih ugostiteljskih objekata zbog dobijenog poziva za hitnu intervenciju jer je jednom sugrađaninu pozlilo, kad se ispred prostorije Hitne pomoći pojavila starija ženska osoba i zatražila da bude pregledana. Dokrorica i osoblje ekipe su joj objasnili da treba da idu na hitnu intervenciju i da se ona javi izabranom doktoru u Domu zdravlja. Umjesto toga J.G. je pokušala da se fizički obračuna sa ekipom Hitne pomoći a zatim gađala kamenicama u ambulantno vozilo.

Da bi dobili relevantne podatke iz redakcije PV Informer-a kontaktirali smo Darka Nikčevića iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć u Podgorici koji nam je saopštio da će se zbog napada na njihovo medicinsko osoblje u Pljevljima iz Zavoda oglasiti u toku narednog dana saopštenjem za medije.

Takođe je naveo da je zbog problema postojanja samo jedne ekipe Hitne pomoći u Pljevljima, o čemu je već nekoliko puta pisao PV Informer, po njegovom mišljenju potrebno za sve veće gradove obezbjediti dvije ekipe Hitne pomoći i po dva doktora za rad u noćnoj smjeni ali da odluka koliko će ekipa biti raspoređeno u okviru crnogorskih gradova je u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda