Kasalica: Predlog budžeta u drugoj polovini marta

    2 sedmice pre 97 pregleda Izvor: vijesti.me

Državna sekretarka Ministarstva finansija i socijalnog staranja Mila Kasalica je najavila da će predlog budžeta za ovu godinu biti u drugoj polovini marta.

“Budžet je u grubom draftu koji treba da iskaže pravu mjeru vrijednosti onoga što su ekonomski i javno finansijski izazovi u crnogorskoj ekonomiji. Kontinuirani su pregovori sa budžetskim jedinicama i ti pregovori će uroditi onom vrstom budžeta koja će da bude u sljedećoj mjeri štednja. U onoj mjeri da neće stegnuti ekonomiju, privredne subjekte i neće im predstavljati kontrakciju”, rekla je Kasalica gostujući u jutarnjem programu TV Vijesti.

Ona je najavila prelazak na programski budžet, te da će u tom dijelu sve biti završeno do kraja ove godine.

Kasalica je kazala da će budžet morati da služi razvoju crnogorske privrede koja u ovoj godini mora da stabilizuje svoje poslovanje.

“Pogotovo imajući u vidu šta nam se sve dešavalo prošle godine i šta u ovom trenutku zatvaranja nekih gradova i nekih oblasti poslovanja. Taj budžet će služiti energetici, saobraćaju, poljoprivredi, oporavku turizma i pratećem osnaživanju trgovine. Ova godina treba da posluži stabilizaciji ekonomije, jasnoj transparentnosti javnih finansija, a onda ćemo u oporavku ekonomije od narednih godina moći da restrukturiramo ekonomiju i mijenjamo konjukturu prema privrednim projektima proizvodnog karaktera”, rekla je Kasalica.

Vlada je krajem prošle godine odlučila da ne predloži parlamentu usvajanje budžeta za ovu godinu koji je pripremala bivša vlast, već da pređe na privremeno finansiranje dok ne pripremi svoj predlog budžeta.

Sistemski Zakon o budžetu i fiskalnoj odgovornosti (član 37) omogućava izvršnoj vlasti pravo na privremeno finansiranje.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16097 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7355 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7022 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7020 pregleda