Katarina Baćović još bježi: Nije napustila Crnu Goru?

    10 meseci pre 446 pregleda Izvor: vijesti.me

Podgorička policija i juče je tragala za Katarinom Baćović, osumnjičenom da je dio kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici, a operativni podaci govore da ona nije napustila Crnu Goru.

Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa.

Nju tužilaštvo tereti da je spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara, ali i veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore.

U istrazi obijanja depoa saslušana je njena majka M. B. koja je i upraviteljica sudske pisarnice.

Policija i tužilaštvo utvrđuju da li je Baćovićeva zloupotrijebila i majku.

U međuvremenu, istražitelji su došli do podatka da je ta Podgoričanka povezana i sa pripadnicima kriminalnog klana iz Tuzi.

Ona je, prema sumnjama policije i tužilaštva iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kog su pripadnici krimi-ekipe kojoj pripada, obili prostoriju u kojoj su pohranjeni sudski dokazi.

Iz tog stana osumnjičeni srpski državljani Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) od kraja jula do 11. septembra navodno su kopali tunel do sudskog depoa.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a vještačenjem je izolovan i trag osumnjičenih…

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa, a nadležni tvrde da su korak bliže motivu i nalogodavcima tog nezakonitog posla.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.