Katnić o Abazoviću: Ne sjećam se da je neko ovoliko prešao granicu, svako vidi da je on ucijenjen

    1 sedmica pre 468 pregleda Izvor: cdm.me

Potpredsjenik Vlade Dritan Abazović je prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića, o puštanju iz pritvora navodnih članova kavačkog klana, saopštio je danas na konferenciji za novinare Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. On tvrdi i da je pod ucjenom lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića Abazović promijenio ponašanje.

“Ti postupci su bili van običajenih normi i zakona. Abazović je napravio ozbiljnu štetu. Prvo je kršio zakon, nema na to pravo, nema pravo čak i da nema podjele vlasti. Ne sjećam se da je iko ovako prešao granicu. Došlo je do ozbiljnog poremećaja, to ne smije da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti, poslanika…”, kaže on i ističe da je nedopustivo da se izvršna vlast miješa u rad sudstva.

Abazović je, kaže, prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo.

A govoreći o tome da je do februara imao podršku Abazovića, a poslije ne, Katnić ističe da su Vlada, a posebno vicepremijer,  pružali bezrezervnu podršku njemu i SDT-u i svim tužiocima.

“Vlada Crne Gore i njen potpredsjednik su ucijenjeni, i da to svako vidi ko želi da vidi u Crnoj Gori. On je meni pružao bezrezervnu podršku kao GST, SDT-u i SPO-u. To sam javno iznosio i to on nije demantovao. I tako je trebao da djeluje. Ja sam bio srećan, jer SDT ne može usamljeno da djeluje. Ja sam, kao i premijera, molio i kumio da pruže podršku za ovakav rad, za borbu protiv kriminala i korupcije. On je to radio do trenutka kada sam ja to saopštio javno. Da sam znao, ne bih. Onda su ga Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali na raport, i ucijenili ga, i dali mu upute”, tvrdi Katnić.

Kaže da je zasluga za procesuiranje članova kavačkog klana.

“Tu nema Dritana Abazovića i ni u čemu nije učetvovao. Ukoliko ga budete pitali on neće moći da vam saopšti tri imena od 150 ovih procesuiranih. On samo treba da pruža pomoć, kao što je pruđao prije nego je ucijenjen”, navodi Katnić.

Tvrdi da je imao ranije sukob sa policijom jer su pokušali samostalno da se riješe kriminalnih struktura, ali nijesu mogli, niti imali znanja.

“Taman kao Abazović koji je politikolog, i ne može on ovo da radi jer ne zna”, ističe Katnić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20814 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: