Katniću od Vlade 6.000, Simović Zvicer ima osam primanja

    1 godina pre 471 pregleda Izvor: dan.co.me

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić dobio je od vladinog Savjeta za vladavinu prava 5.926 eura na ime zaostalog duga. Njemu je dok je obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca plata bila od 2.370. do 2.571,43 eura.

Katnić je objasnio da mu je od vladinog Savjeta za vladavinu prava isplaćen dug po osnovu članstva u tom tijelu.

– Ja nijesam ništa tražio, oni su mi samoinicijativno to isplatili. U pitanju je dug Savjeta za vladavinu prava odranije jer nijesu izmirivali mjesečne naknade – pojasnio je Katnić podatke iz novog imovinskog kartona.

Njegova supruga Nataša Katnić radi u Glavnom gradu gdje joj je plata bila od 529 do 795 eura. Kćerka Damjana radi u privrednom društvu za 522, a sin Radan, takođe, u privrednom društvu za platu od 950 eura.

Milivoje Katnić prijavio je dvosoban stan od 66 kvadrta, kuću od 120 metara kvadratih sa pomoćnim objektima, te pašnjake, neplodno zemljište i šumu od ukupno 142.304 metara kvadratnih. Nataša Katnić je vlasnica građevinskog zemljište, pašnjaka šeste klase od 1.500 kvadrata, te poslovnog prostora u vanprivredi, kao i jednosobnog stana od 39 kvadrata. Radan Katnić ima stan od 58 metara kvadratnih, kao i poslovni prostor u izgradnji. Damjana Katnić je vlasnica stana u izgradnji.

Milivoje Katnić je dao saglasnost Agenciji za sprečavanje korupcije za uvid u eventualne bankovne račune.

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer imala je prošle godine čak osam primanja. Za funkciju predsjednika Sudskog savjeta prošle godine joj je plata bila 939 eura, a u Savjetu za vladavinu prava dobijala je 391 euro. Na Univerzitetu Crne Gore mjesečno zarađuje 1.287, a kao arbitar i miritelj u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova dodatno još 50 eura mjesečno. U Komisiji Zavoda za socijalnu zaštitu imala je mjesečnu naknadu od 153 eura, kao i 50 eura u Komisiji za etiku Medicinskog faklulteta, koliko je mjesečno imala i u Komisiji za kontrolu kvaliteta Fakulteta političkih nauka. Naknadu je imala i u Komisiji za antidoping Crnogorskog olimpijskog komiteta i to 300 eura mjesečno.

Prijavila je da ima gotovinu od 18.000 eura, kao i isti iznos depozita. Od intelektulanih usluga prošle godine je dobila 4.000 eura. Nije dala saglasnost za kontrolu eventualnih bankovnih računa.

Njen suprug Saša Zvicer u cetinjskom komunalnom preduzeću imao je platu 1.500 eura. Vesna Simović Zvicer je vlasnik vikendice, livade i šume, a suprug stana.