„Kavčanin“ uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Vukotića

    2 godine pre 667 pregleda Izvor: DAN

U akciji istanbulske policije uhapšene su dvije osobe zbog sumnje da su izvršile ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, piše turski portal birgun.net. Kako javlja tamošnja policija lice po imenu Radoje Živković, navodni član suprotstavljene kriminalne organizacije „kavčani“, osumnjičen je da je izvršio napad preko svojih veza u Turskoj.

Prema ranijem pisanju turskih medija, napadač je izvršio atentat na motociklu i pobjegao, ispalio je pet hitaca, a četiri metka su pogodila Jovana Vukotića.

Iz Generalne uprave bezbjednosti saopšteno je da su osumnjičeni za Vukotićevo ubistvo uhvaćeni, a njihovo saopštenje glasi:

„Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i obavještajne službe istanbulske policije započelo je veliku studiju u vezi sa incidentom. Nakon ove studije, utvrđeno je da je lice po imenu Radoje Živković, član organizacije Kavač, izvršio napad preko svojih veza u našoj zemlji. U akciji sprovedenoj 16.09.2022. godine, privedeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Radoje Živković i Zdravko Perunović. Zajedno sa licima oduzeto je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćena u incidentu“.

Inače. nedavno je u podgoričkom Višem sudu održana kontrola optužnice povodom ubistva Nikole Stanišića za šta je osumnjičeno 14 osoba koje se povezuju sa kavačkim klanom. Na toj optužnici nalaze se i Živković i Perunović.