Knežević: Bojkot vladinih zakona i međunarodno posredništvo za izbore ako ne uspiju pregovori

    1 sedmica pre 123 pregleda Izvor: pobjeda.me

Demokratski front će u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta, bojkot svih vladinih zakona što uključuje i budžet, ali će tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. To je saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Upitan zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je saopštio da je to, ako ne uspiju pregovori, jedino rješenje jer ,,imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi“.

“Zbog nesagledivih posljedica koje bi mogao izazvati neuspjeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana. Izbori su uvijek posljednje rješenje i ne vidim ništa apokaliptično ukoliko dođe do njih, jer ako smo radili pošteno i kako treba, narod će nam dati podršku,. Ako nijesmo, onda smo sami krivi i nikakva šteta ako više ne budem poslanik”, rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsjedničla mjesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je trenutno stanje neodrživo navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

“Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savjetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji. To je posljedica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom”, rekao je Medojević koji je pozvao na proteste.

Prema njegovim riječima, vlasnici drugosrbijanskog tabloida Vijesti drže Crnu Goru zarobljenu jer ne prihvataju da se vlast formira na osnovu izborne volje građana na izborima.

“Vlasnici drugosrbijanskog tabloida preko Duška Markovića vode intenzivne pregovore sa DPS. Izgleda da dolazi vrijeme da DF pozove prevarene i izdane birače da se ponovo okupimo na ulici i borimo za promjene i pravdu”, zaključio je Medojević.

U Vladu da uđu lideri političkih stranaka koji to žele

Knežević, lider Radničke partije Maksim Vučinić, potpredsjednik Nove Strahinja Bulajić juče su se založili za ulazak političkih lidera u Vladu.

Na sastanku Kneževića i Vučinića je zatraženo da u Vladu uđu lideri stranaka bez bilo kakvog uslovljavanja.

“Knežević i Vučinić usaglasili su da nikakva personalna uslovljavanja, niti slični pokušaji iz prošle godine neće biti prihvatljivi, jer je neophodno da ovu Vladu osnaže lideri političkih stranaka, koji to žele”, navodi se u njihovom saopštenju.

I potpredsjednik Nove Strahinja Bulajić traži ulazak lidera u Vladu.

“Mi nijesmo određivali Uri hoće li njen lider biti potpredsjednik Vlade, a mogli smo reći da tamo, na njihovoj koalicionoj listi, ima mnogo iskusnijih ljudi i dokazanih eksperata. Vrijeme je da predsjednici stranaka uđu u Vladu”, saopštio je Bulajić.

Ono što je, kako je rekao, svuda u demokratskom svijetu normalno – da stranke koje su pobijedile na izborima i njihovi lideri budu nosioci vlasti, nekima u Crnoj Gori je, prema njegovim riječima, nenormalno.

Najnovije vijesti

Premijerski sat 29. oktobra

19. oktobra 2021. 12:22

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27418 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11857 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11691 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11049 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10374 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9793 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9283 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9026 pregleda
%d bloggers like this: