Knežević: Ima dovoljno dokaza da Veljović odmah bude uhapšen, a zašto nije, neka odgovore oni kojima je to posao!

    4 sedmice pre 302 pregleda Izvor: facebook - DF


– Ima dovoljno dokaza da Veljović odmah bude uhapšen, a zašto nije, neka odgovore oni kojima je to posao, kazao je sinoć nakon sastanka vladajuće većine, jedan od lidera DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.


Na pitanje da li će na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost pokrenuti pitanje trenutne bezbjednosne situacije i eventualne umiješanosti Veselina Veljovića u proteste Patriotsko-komitskog pokreta, on je odgovorio da nema nikakav problem da pokrene pitanje odgovornosti Veljovića na sjednici Odbora.

“Volio bih i da premijer najzad zakaže ovu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost jer sam počeo ozbiljno da sumnjam da se ona ne zakazuje zbog toga jer sam ja njen član. Ako će se ona zakazati a da je potrebno da ja ne dođem, a da dođe Milo Đukanović, evo ja sam spreman da ne dođem na tu sjednicu, samo neka se zakaže jer je već ušla u deveti mjesec i plašim se da ne dođe do nekog porođaja koji bi završio sa jednom ozbiljnom bezbjednosnom krizom pošto je očigledno ovdje da niko ne smije u institucionalnom smislu upre prstom ni u Veselina Veljovića, ni u Duška Markovića, ni u Zorana Lazovića, ni u Mila Đukanovića, nego se svi gađamo Njegošem”, rekao je Knežević.

On je podsjetio da je danas premijer Zdravko Krivokapić optužio Veselina Veljovića, savjetnika za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da stoji iza komitskih okupljanja, koja su protivustavna i protivzakonita i na njemu je (Krivokapiću) da podnese krivičnu prijavu.

“Ako to on želi da uradii, onda bi na osnovu njegove izjave to strebalo da uradi SDT odnosno glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, pošto se radi o elementima krivičnog djela. Da sam to ja organizovao ili Andrija Mandić, vjerovatno bi sad bili utopljeni u Ribnici ili Morači i tražili bi nas po Adžovim vrbama. Međutim, pošto to nijesmo mi organizovali nego Veselin Veljović, koji to ne može uraditi bez saglasnosti Mila Đukanovića i Duška Markovića, smatram da je neophodno da ovo što je saopštio premijer koji je i predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost, da je ovo dovoljno alarmantno i ima dovoljno dokaza da Veljović bude još večeras uhapšen i procesuiran “, rekao je Knežević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20818 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: