KNEŽEVIĆ: Ivanović zvao Krivokapića da ne potpisuje Temeljni ugovor

    2 dana pre 202 pregleda Izvor: CDM

Jedan od valsnika koncerna Vijesti Željko Ivanović zvao je premijera Zdravka Krivokapića u Patrijaršiji u Beogradu od koga je tražio da ne potpisuje Temeljni ugovor, saopštio je danas u Skupštini poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

“On je bivši novinar Radoja Dakića, koji je držao jarca misleći da je koza. Duško Marković mu je reporgramirao milion i po dugova za poreze. Nas neće reketirati i nećemo mu dozvoliti da preuzme RTCG. Nema razlika između prve i druge familije osim po ambicijama po lopovluku”, rekao je Knežević, tokom skupštinske rasprave o prijedlogu za izbor članova Javnog servisa RTCG.

Knežević tvrdi da su se za vrijeme vladavine DPS-a iskristalisale dvije familije.

“Prva Mila Đukanovića i druga koncerna Vijesti Miška Perovića i Željka Ivanovića koja od 30. avgusta pokušava ekstremno i silistički da preuzme pozicije prve familije i određuje sve moguće procese u Vladi Krivokapića”, naveo je on.

Knežević je optužio Vijesti da lamentiraju nad novcem i novim reketima ostvaruju nove profite.

“Željko i Miško bili  su jedni od medijskih “izmećara” prve familije i krajem devedestihsu se posvađali jer su odlučili da oni budu druga familija koja će vremenom pokušati da postane prva familija”, rekao je Knežević.

Kada biste, dodao je Knežević, pogledali ima li razlike između prve i druge familije “nećete je naći, i prva i druga familija imaju banku, i prva i druga familija imaju televiziju, i prva familija ima berze i projekte i druga ima berze i projekte i prva familija ima nekretnine po svim meridijanima ovoga svijeta i druga isto tako.”

“I onda se pojavi Ivanović bivši novinar Radoja Dakića i jedan od suvlasnika Vijesti čiji su najveći dometi bili da govori o radničkom pasulju u menzi i o suvim rebarcima da govori o evropskim integracijama i o tome ko treba da bude premijer i opredjeljuje procese rekonstrukcije ili izbora nove vlade ili izbora prelazne vlade kako bi se izašlo iz krize u kojij se nalazimo”, naglasio je Knežević.

On konstatuje da je to Ivanoviću potrebno jer u ovom trenutku koncern Vijesti ima više državnih sekretara i pomoćnika ministara, ambasadora, direktora direktorata i ostalih vladinih funkcionera nego DF koji je na izborima zajedno sa koalicionim partnerima osvojio 133.275 glasova.

“Ne čudi onda što Željko Ivanović koristi medijski reket jer je on jedan od onih kilavih otaca pokojne Pozotivne Crne Gore koja je birala treći put, a ustvari je taj treći put sve vrijeme bio prvi put prve i druge familije. Kad on objašnjava o pritiscima i on brine za temeljne ugovore i kad on govori o uticajima. Taj of šor patrijarh”, zaključio je Knežević.

Prethodno je njegov partijski kolega Slaven Radunović poručio da DF neće dozvoliti da koncern Vijesti prenese uticaj na Javni servis.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22197 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: