Knežević: Katnića odmah suspendovati i procesuirati

    1 mesec pre 162 pregleda Izvor: Portal RTCG

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP CG), poslanik i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da glavi specijalni tužilac Milivoje Katnić treba odmah da bude suspendovan i procesuiran jer, kako je kazao, aferu prisluškivnja želi da svede na zloupotrebu službenog položaja kako bi zaustavio nadležne organe da dođu do istine o tome ko su nalogodavci.

„Ovo što se dešava ima elemente organizovane kriminalne grupe u produženom trajanju, čiji je član bivši šef ANB-a Dejan Peruničić. Ako je Peruničić prema Katniću jedini osumnjičeni jasno vam je da će se sve završiti sa 6 mjeseci uslovne kazne ili anogicom. Ovo što se dešava u Crnoj Gori već od 2016. ili 2017. ima sve elemente špijunaže“, kazao je Knežević.

On cijeni da je učinjena neprocjenjiva šteta po bezbjednost.

„Ono što smo vidjeli na Odboru daje mi za pravo da je davno trebalo rasformirati ANB i ući u reforme Zakona o tužilaštvu kako bi se ono ukinulo i formiralo novo“, kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

Sumnja da Katnić pokušava da sakrije predsjednika Mila Đukanoviča ili poslanika DPS-a a bivšeg premijera Duška Markovića.

„Otvoreno sumnjam da su materijali i transkripti prisluškivanja Katnića završili ne samo kod kriminalnih grupa već jendog broja visokih državnih funkcionera koji su imali priliki da koordiniraju sektorom bezbjednosti ili su bili uključeni u sektor bezbjednosti“, kazao je Knežević.

foto: skrinšot

On je saopštio da bivši funkcioner ANB-a Luka Bulatović nije razotkrio uređaje za prisluškivanje u kabinetu Katnića.

„Nije mi jasno zašto se ovako dugo čekaju rezulati obdukcije koja bi trebala da bude prioritena u svakom smislu. Nemam dilem da VDT u stanju VD-a Dražen Burić treba da oduzme slučaj Milivoju Katniću, Specijalnom državnom tužilaštvu i da lično rukovodi istragom jer će Katnić učiniti sve da se od ovoga napravi farsa“, kazao je Knežević.

Knežević je rekao da je Milivoje Katnić saopštio juče na sjednici Odbora nove elemente u slučaju „Državni udar“.

„A to je da je onaj prvi svjedok Paja Velimirović, koji se u iskazu sjetio Mojkovačke bitke, u stvari to uradio po nalogu izvjesnog popa kome se ispovijedio u nekom manastiru, a on mu je rekao da se javi Centru bezbjednosti. To je novi element koji baca svjetlo na ono što je bila brutalna montaža“, kazao je jean od lidera DF-a.

Knežević je najavio da će ponovo podnijeti krivičnu prijavu protiv Katnića zbog novih informacijama koje je iznio o slučaju „Državni udar“.

Saopštio je i da je juče sa Katnićem imao verbalni sukob na ivici incidenta.

On je istakao da je situacija u bezbjednosnom sektoru alarmantna.

„Nadležne institucije u što skorije vrijeme treba da se obračunaju sa kriminalcima unutar institucija”, rekao je on.

Saopštio je i da mu je bezbjednost ugrožena.

Tražiću od policije da mi dozvoli da nosim oružje. Obezbjeđenje mi nije potrebno. Na dnevnom nivou dobijam informacije da mi je bezbjednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Najnovije vijesti

Za pet godina otišlo 150 ljekara

27. novembra 2021. 07:15

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29430 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12869 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12219 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11987 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11698 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11003 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10258 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9067 pregleda
%d bloggers like this: