Knežević na skupu SNS-a: Nisam siguran je li Crna Gora ili „ambasadoristan“

    12 meseci pre 326 pregleda Izvor: vijesti.me

Foto,df : Ilustracija –

Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, kazao je na večerašnjem mitingu Srpske napredne stranke u Beogradu da u Crnoj Gori postoje „Srbi, časni Crnogorci“, koji nikad neće priznati „lažnu državu Kosovo“.

Na skupu pod sloganom „Srbija nade“ je ponovio da bi, ako postane premijer, prvo povukao priznanje nezavisnosti Kosova.

Knežević je pozdravio „nedjeljivi srpski narod“, rekavši da želi prenijeti pozdrave iz „bratske Crne Gore“, ali i kazao da više nije siguran da se ona tako zove, „već da su joj dali ime ‘ambasadoristan'“.

„Poručili su nam ambasadori i ambasadorke da nema potrebe da nosimo svoje glave i mislimo njima, jer će oni to činiti umjesto nas… Kada dođu izbori u Crnoj Gori onda se raspisuju tenderi za ministre i premijera. Osnovno je pravilo da ne važi broj osvojenih glasova, već treba da prođete ambasadorski test i tender, da više niste Srbin, da priznajete lažnu UČK tvorevinu, da se odreknete srpskog jezika i Srpske pravoslavne crkve, i da se pospete pepelom da ste genocidan narod“, kazao je Knežević.

Naveo je da voli Srbiju na čijem je čelu Aleksandar Vučić, koji je, kako smatra Knežević, najviše pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori.

„Volim Srbiju zato što je svoja i samostalna, zato što se bori za srpski narod na Kosovu, zato što se nikad neće odreći Srpske pravoslavne crkve, zato što nikad neće krenuti u rat protiv bratske i savezničke Rusije“, rekao je Knežević.