Knežević: Ne daju mi da svjedočim protiv Đukanovića

    2 meseca pre 455 pregleda Izvor: Alo!

Duško Knežević, najbogatiji crnogorski biznismen i nekadašnji finansijer predsednika Crne Gore, protiv koga je Interpol ukinuo čak tri poternice pošto je utvrdio da je žrtva političkog progona, kaže za Alo! da je spreman koliko sjutra da ode u Podgoricu i iznese sve dokaze o korupcijama Mila Đukanovića!

– U Londonu sam već tri godine u egzilu. Čuva me specijalni protivteroristički tim Skotland jarda jer smo moja porodica i ja u Londonu bili ugroženi u više navrata, pa je Engleska podigla stepen naše bezbednosti na najviši nivo. U Crnoj Gori već tri godine traju sudski postupci protiv mene, ali još nijedan glavni pretres nije održan! Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore i tužilac Milivoje Katnić nastoje da spreče moje svedočenje protiv Đukanovića. Očekivao sam da će posle odluke Interpola i Crna Gora ukinuti poternicu protiv mene i omogućiti da se sudski postupak normalno vodi. To im očigledno nije u interesu jer hoće da mi oduzmu kompletnu imovinu vrednu oko 700 miliona evra – kaže ekskluzivno za Alo! Duško Knežević.

Upravnica potrošila 21 milion evra iz Atlas banke

Pred arbitražom u Vašingtonu u toku je postupak protiv Crne Gore jer su Knežević i komitenti banaka aktivnostima viceguvernera, guvernera i stečajnih upravnika, po nalogu izvršene vlasti, pretrpeli štetu oko 700 miliona evra.

– Samo posle uvođenja stečaja u Atlas banci prinudna upravnica Tanja Terić je po nalogu guvernera Radoja Žugića obavila nezakonito kompenziono plaćanje od 21, 5 miliona evra i ugrozila aktivnost banke. Protiv nje i guvernera su podnete krivične prijave – kaže advokat.

Advokat Zdravko Đukanović, branilac bankara, kaže da je predlagao da Knežević svedoči putem video-linka, ali da je Katnić i to odbio.

– Doskora Kneževića nisu ni pozivali na sud, ali su sada počeli da mu šalju pozive. Sada imamo apsurdnu situaciju, dostavili smo njegovu adresu u Londonu, pozivi mu stižu i on želi da svedoči, ali pošto je crnogorska poternica još na snazi, ima zabranu Engleske da napusti njihovu teritoriju dok traje ekstradicioni postupak. Viši sud u Podgorici, s jedne strane, želi da čuje Kneževića, ali SDT na čelu sa Katnićem po svaku ceni nastoji to da spreči! – ističe Đukanović, i dodaje da su protiv Mila do sada podneli više od 20 krivičnih prijava, ali se po njima uopšte nije postupalo.

– Poslednju krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore podneli smo u septembru 2021. jer je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje kada je Srpsku pravoslavnu crkvu u razgovoru za „Jutarnji list“ nazvao kvaziverskom zajednicom, iako je ona formirala državu Crnu Goru. Nije pomenuo Kneževića, ali je protiv njega, kao i drugih koje je označio kao svoje neprijatelje koristio isti ovaj metod – međunacionalne zavade – navodi Đukanović, i objašnjava da je situaciju jako lako rešiti povlačenjem poternice i zakazivanjem suđenja na koje bi Knežević odmah otišao.

Katnić iznudu prekrstio u pranje novca

Zdravko Đukanović kaže da je Katnićevo nezakonito postupanje očigledno u aferi „Koverta“.

– Javnost je videla snimak na kojem Slavoljub Stjepović, savetnik Mila Đukanovića, uzima od Kneževića koverat sa 97.000 evra za potrebe Demokratske partije socijalista (DPS), ali on pravi konstrukciju i podiže optužnicu za pranje novca, iako je jasno da je reč o iznudi novca, tačnije reketu. Vozači Kneževića su trpeli torturu jer su ih terali da kažu da su novac davali Stjepoviću da bi ga konvertovali za potrebe Demokratskog fronta, ali oni nisu podlegli pritisku.To govori na šta su sve spremni i zbog toga njihove metode zovem gestapovskim – kaže Zdravko Đukanović.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33290 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14502 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13917 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13652 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12786 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12082 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11974 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10861 pregleda
%d bloggers like this: