Knežević: Nemamo dilemu da će Mandić biti novi predsjednik Crne Gore

    1 godina pre 231 pregleda Izvor: Portal RTCG

Povodom predsjedničkih izbora koji su zakazani za 19. mart ove godine, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da nema dilemu da će Andrija Mandić biti novi predsjednik države. Istakao je da je Mandićeva kandidatura predata u petak, a da potvrdu očekuju već sjutra.

„Mislim da su izbori 30. avgusta 2020. godine pokazali da je moguće pobijediti DPS i Mila Đukanovića, a nakon toga i svi lokalni izbori govore da je DPS u trendu pada“, kazao je Knežević.

foto – Skupština CG

Naveo je da će kandidat koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i Demokratskog fronta Andrija Mandić sigurno biti u drugom krugu nasuprot kandidata DPS-a.

„Za sad još ne znamo ko je kandidat DPS-a, ali nemamo dilemu da će Andrija Mandić biti novi predsjednik Crne Gore, jer je zaslužila da krene jednim normalnim putem“, naveo je Knežević.

Knežević je u Jutarnjem programu Televizije Prva kazao da se Crna Gora nalazi u jednoj institunacionalnoj krizi.

„Vlada u tehničkom mandatu Dritana Abazovića više vlada nego u punom mandatu. Abazović odbija da učestvuje u razrješenju krize na način da se izabere nova vladda i imenuje mandatar Miodrag Lekić jer smatra da on ovako može plus beskonačno da funkcioniše na poziciji premijera u tehničkom mandatu“, istakao je Knežević.

Objasnio je da je DF imao ponudu za Abazovića da zajednički formiraju novu vladu.

„Ta vlada je trebala da se formira do 19. januara, međutim Abazović je to odbio. U međuvremenu 19. januara po Ustavu su raspisani izbori za predsjednika Crne Gore i sad je u toku predizborna tematika ko će da budu kandidati“, naveo je Knežević.

Istakao je da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i Demokratski front jedini politički savez koji u ovom trenutku definitivno zna da je njihov kandidat Andrija Mandić.

„Mi smo već prikupili preko 15 hiljada potpisa i Mandićeva kandidatura je predata u petak. Očekujemo potvrdu njegove kandidature već koliko je sjutra“, istakao je Knežević.