Knežević: Sin Branka Radulovića nezakonito izabran, a ja ispaštam

    2 sedmice pre 349 pregleda Izvor: cdm.me

Na društvenim mrežama juče je veliku pažnju izazvala informacija da je doskorašnja savjetnica direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević ostala bez te pozicije samo zbog toga što je Osnovnom sudu u Podgorici podnijela tužbu na rješenje uprave ACG o izboru Petra Radulovića (sina funkcionera Demokratskog fronta i poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića) na mjesto zamjenika izvršnog direktora crnogorskih aerodroma, za koje je i sama konkurisala.

Knežević u razgovoru za Dnevne ističe da je u ovom slučaju povrijeđen zakon, da sin Branka Radulovića nije mogao biti izabran jer nije imao potrebnih pet godina iskustva na određenim poslovima, kako je traženo konkursom.

“Javila sam se na konkurs za zamjenika izvršnog direktora. Iza sebe imam 19 godina iskustva rada kao savjetnik direktora ACG, stručne reference koje se lako mogu provjeriti na mreži Linkedin i eliminisana sam zbog sina Branka Radulovića. Ne bih se obraćala sudu niti pisala tužbu da je sve bilo regularno, ali nije.

U radnoj knjižici mladog Radulovića, protiv kojeg nemam ništa, koji je sigurno obrazovan, nije bilo traženih pet godina iskustva u julu kada je konkurs okončan. Uspjela sam da na kratko vidim njegovu radnu knjižicu, jer sam na tome insistirala, ali dokumentaciju i pored svih zvaničnih zahtjeva i mejlova nijesam uspjela do dobijem, iako je u pravnoj pouci odluke navedeno da imam pravo žalbe.

Ni dan-danas je nisam dobila, ali sam ipak uspjela da vidim radnu knjižicu, nakon čega sam se obratila sudu i tražila poništenje rješenja o izboru Petra Radulovića”, kaže Biljana Knežević za Dnevne.

Ističe da ne bi imala nikakvih šansi da se žali da je Radulovića postavila Vlada, ali kako je za mjesto zamjenika direktora ACG raspisan konkurs, onda se ti uslovi koji su traženi moraju ispoštovati.

”Nijesam se obratila sudu zato što očekujem da ću, eventualnim poništenjem rješenja, ja doći u situaciju da budem izabrana, uprkos svim referencama. Znam da je to nemoguće, ali ovo što je urađeno nije u redu, nije pošteno”, poručuje naša sagovornica.

Knežević nije sigurna da možda Petar Radulović nije u međuvremenu uspio da “nabavi” nedostajući period i ubaci u radnu knjižicu, ali u trenutku kada je konkurs rješavan, on nije imao potrebno radno iskustvo.

“Ovo je zemlja čuda, sve je moguće, ja govorim o činjeničnom stanju u vrijeme završetka konkursa i izbora zamjenika izvršnog diretora. Petar Radulović je, to smo svi znali, radio jedno vrijeme kao referent u CKB, a bio je i zamjenik direktra Pokreta za promjene”, kaže Knežević.

Naglašava da je kao stručnjak došla za savjetnika direktora Aerodroma Crne Gore u vrijeme kada je trebalo ovu kompaniju oporavljati, praviti od nje crnogorsku, a ne srpsku firmu, kada su Aerodromi morali postati i lice nezavisne države Crne Gore.

Na društvenim mrežama, inače, juče se vodila živa polemika oko slučaja Biljane Knežević. Stizala je podrška kao stručnjaku, ženi, kao majci četvoro djece, kao osobi koja je, kako je sama napisala na svojoj FB stranici, sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Biljana o tome ne želi da priča, kaže da je sve pod kontrolom, da je ona neko ko je svojim radom, stručnošću, referencama na međunarodnim aerodromima, u međunarodnim institucijama stekla profesionalni integritet.

Kakav će biti epilog – ostaje da se vidi. Kakva kazna čeka Biljanu Knežević što se žalila sudu, odnosno da li joj je možda i posao doveden u pitanje, pokazaće vrijeme. Ovo je samo još jedan od primjera kako se nova vlast ponaša prema onima koji se drznu da ukažu na problem, odnosno zaštite sebe od diskriminacije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30992 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13227 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12587 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12095 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11376 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10636 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: