Knežević: Što više plaćate Ivanoviću i Peroviću, to su više protiv ulaska Srba iz DF-a u vladu

    4 meseca pre 320 pregleda Izvor: pobjeda.me

Televizija Vijesti i Dejli pres, izdavač dnevnog lista Vijesti ispostavili su fakture za medijsko oglašavanje koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ koje potvrđuju navode lidera DF-a Milana Kneževića da su „Srbi za kampanju Vijestima dali 500.000 eura“. 

Koaliciji koju predvodi Zdravko Krivokapić TV Vijesti ispostavila je fakturu na 355.193 eura, a Daily press dvije fakture na ukupno 122.298 eura.

Ugovor o poslovnoj saradnji u ime koalicije ZBCG je potpisao Milutin Đukanović.

Milan Knežević kazao je za Pobjedu da je sve što je izjavio u Skupštini, o novcu datom za kampanju Vijestima, dokumentovano.

– Sve što sam izjavio u Skupštini, a tiče se našeg poslovnog aranžmana sa koncernom Viijesti, dokumentovano je ugovorom i fakturama. Ne vjerujem da će im bilo koja druga koalicija platiti ovoliki iznos, ali izgleda što im više plaćate, Miško Perović i Željko Ivanović su sve više protiv ulaska Srba iz DF-a u vladu. Čudna neka matematika: Srbi su dobri i ozbiljni jedino kad plaćaju drugoj familiji koja je odlučila da postane prva – kazao je Knežević.

Rekao je da su podaci prijavljeni Agenciji za sprečavanje korupcije.

Iz ASK-a na pitanje Pobjede imaju li te podatke, nije precizno odgovoreno, već su nas uputili na svoj sajt, na kojem su objavljeni ugovori i cjenovnici.

Agencija je Pobjedi odgovorila da je u kontinuitetu pratila aktivnosti političkih subjekata i pružalaca usluga u toku izborne kampanje.

– Za sada je evidentirano 156 pružalaca usluga i 259 aktivnosti svih političkih subjekata u iznosu od 1.348.143 eura. Politički subjekti su dužni da u roku od 30 dana od održavanja izbora, odnosno do 29. septembra 2020. godine, sačine izvještaj o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju, sa pratećom dokumentacijom – rečeno je iz ASK-a.

Navodi se da će Agencija izvršiti kontrolu potpunosti i tačnosti dostavljenih izvještaja političkih subjekata upoređivanjem sa svim, iz različitih izvora prikupljenim podacima o troškovima i aktivnostima političkih subjekata, u zakonom propisanom roku od 10 dana od isteka roka za dostavljanje predmetnih izvještaja.

– Suštinska kontrola finansiranja političkih subjekata u izbornoj kampanji je jedna od osnovnih zakonom propisanih nadležnosti Agencije. O rezultatima analize izvještaja i podataka o izbornoj kampanji političkih subjekata, Agencija će informisati javnost u skladu sa zakonom – navodi ASK.

Dodaje se da su, u skladu sa zakonom, subjekti koji pružaju usluge medijskog oglašavanja izborne kampanje dužni da Agenciji dostave cjenovnik usluga medijskog oglašavanja u izbornoj kampanji, kao i da dostave Agenciji ugovore koje su zaključili sa političkim subjektima u vezi sa izbornom kampanjom.

Knežević je 23. septembra, na svečanoj sjednici Skupštine, kazao da je „Ivanović od Srba sa periferije, koji smrde na pipun i lubenicu, uzeo 500.000 eura za ovu kampanju“. On je Ivanovića pitao da li je tačno da je od velikosrpske, četničke firme M-tel u ove dvije godine njegov koncern dobio milion i 700 hiljada eura.

– Da li su to prljave, krvave srpske pare kojima mi želimo da srušimo Crnu Goru pošle Željku Ivanoviću ili su pošle Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Demokratskom frontu – rekao je Knežević.

Pitao je i da li je Ivanović tražio Željku Mitroviću 13 miliona eura da mu proda TV Vijesti i da kao bonus uđe u Zadrugu kako bi razdvajao Kristijana i Staniju. Knežević je poručio da nova vlast neće dozvoliti neformalnim centrima moći i Željku Ivanoviću da sastavljaju vladu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13630 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6775 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: