Knežević traži saslušanje Abazovića, Katnića, Burića, Radonjića i Vukšića

    2 meseca pre 121 pregleda Izvor: DAN

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, na pres konferenciji, kazao je da je zakazao sjednicu Odbora za bezbjednost na kojoj će se razmatrati inicijativa za saslušanje vicepremijera Dritana Abazovića, v.d. vrhobnog državnog tužioca Dražena Burića,  specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića i direktora ANB-a Dejana Vukšića zbog aktuelne bezbjednosne situacije.

Knežević je istakao da ukoliko se na odboru bude utvrdilo da je neophodno prisustvo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina i oni će biti pozvani.

 – Javnost ovih dana gleda, ono što i ranije a to je da je bezbjednosna situacija dodatno pogoršana i može eskalirati. Postoje sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u kriminalnim djelima i švercu, kao i likvidacijama. Sve ovo nije moglo oda se sprovede bez veze bezbjednosnog sistema i vođa kriminalnih klanova. Ako ubrzo ne reaguju nadležni na ulicama ćemo imati likvidacije i ubistva nalik na kolumbijske scenarije –  naveo je on.

Kako je istakao, kao jednu od posledica toga imamo jednu aferu o prisluškivanju u SDT.

 – Podsjećam javnost da sam ja 21. aprila objavio pismo tužilaca i sudija Apelacionog suda o navodima da je Vesna Medenica prisluškivala zaposlene. Niko se nije oglasio, niti je reagovalo Tužilaštvo, svako je mislio da se radi o mojoj političkoj promociji. Mi smo upozoravali i sad upozoravamo da je dio ANB-a bio uključen u sve aktivnosti protiv nekadašnjih opozicionih prvaka, ja i Andrija Mandić smo bili pod mjerama od 2015. godine, i niko se nije uzbuđivao da istraži zašto smo prisliškivani. Sad se postavlja pitanje ko je uključen u prisluškivanje u SDT-u. Ako napravimo analizu i vidimo da vođa kriminalnih klanova nema u Spužu jasno je da su imali logističku podršku – naveo je on.

foto: skrinšot

Kako je naveo, ne smatra da su spremni da se nose sa bezbjednosnim izazovima. 

– ANB, makar njeni djelovi su se satavili u službi političkih ili nekih drugih subjekata. Mene plaši da su neki članovi ANB-a učestvovali u nekim likcidacijama. Plaši me i šta se desilo sa našim bezbjednosnim sektorom kad je Belivuk dolazio u Crnu Goru. Ovdje je mnogo pitanja, najmanje za mene. Posle svega što se desilo sinoć, Savjet za nacionalnu bezbjednost treba da se sastane, i svi imamo obavezu da reagujemo ukoliko želimo da zaštitimo suverenitet države – naglasio je Knežević.

Kako je naveo, shvatio je da je SDT uzelo predmet samoubistva Luke Bulatovića jer je on ostavio video upućen njima.

Knežević je naveo da je ova konferencija nastavak sjednice Vjeća za nacionalnu bezbjednost, te naveo da imaju bojazni u kom pravcu ovo mora da krene. 

– Ja sam nekoliko puta tražio da mi se uradi procjena bezbjednosti. Informisan sam da ću sjutra dobiti dokument koji navodi da nema nikakve opasnosti po mene i moju bezbjednost. Ne osjećam se bezbjedno, moja je obaveza da pokrenem ovu temu, ali da li će drugi da urade, smatram da je to njihova dužnost. Ako to ne urade mi ćemo kao parlamentarna većina tražiti njihove smjene u parlamentu – kazao je on.

Na video zapisu Bulatovića se, kako dodaje, čuje da su se mogla spriječiti neka ubistva.

 – Tokom istrage će se doći do toga ko je dio kriminalnih klanova i ko je radio za kriminalce. Ukoliko je tačno da je bubica bila u kabinetu Milivoja Katnića, onda znamo da je Duško Marković bio premijer i na čelu bezbjednosnih struktura. Ako je znao za prisluškivanje mora reći sve što zna o tome – istakao je on.

On je naveo da je on SDT bilo bi ova istraga brža, i da bi saslušao ljude i tražio određivanje pritvora.

– Ja ne pozivam da se ne hapsi niko bez osnovane sumnje. Naše tužilaštvo je hapsio svakog za sve i svašta, osim onih što treba – dodao je Knežević i naveo je da nema pravo da ćuti i spreman je da uradi sve kako bi se ova afera riješila do kraja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30993 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13228 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12588 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12096 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11377 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10637 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: