Ko će naslijediti Vučića: Da li SNS danas dobija novog lidera ili tročlani organ?

    1 godina pre 416 pregleda Izvor: N1

Srpska napredna stranka danas u 12 časova u Kragujevcu održava stranačku skupštinu na kojoj će izabrati novog predsjednika i rukovodstvo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć na mitingu u Beogradu da od danas neće biti predsjednik Srpske napredne stranke.

„Ovo je posljednje veče koje vam se obraćam kao predsjednik SNS“, rekao je Vučić na mitingu „Srbija nade“ u Beogradu.

On je kazao da će od danas Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo „predsjednik svih građana“, a ne predsjednik političke partije.

Kada je ranije najavio da neće više biti predsjednik SNS, pominjao je da postoji više kandidata.

Međutim, kako saznaje portal N1 od članova SNS koji će učestvovati na skupštini stranke, niko uoči skupštine nije dobio dnevni red, kao ni listu kandidata potencijalnih Vučićevih nasljednika.

Nezvanično se pominje da neće uopšte biti izabran jedan predsjednik stranke, već da će strankom rukovoditi kolektivni organ koji će činiti troje ili petoro članova.

Među kandidatima koji se pominju na prvom mjestu kao najizvjesniji je ministar odbrane Miloš Vučević. Potencijalno bi u tom kolektivnom organu mogli da budu i ministar finansija Siniša Mali, ali i premijerka Ana Brnabić.

Ipak, iako je Brnabić važila za jednog od kandidata, pojedini članovi SNS sve više vjeruju da će ona ispasti iz te trke nakon njenih javnih nastupa u posljednje vrijeme.