Ko je Šapić, novi prvi čovjek Beograda: Osporavan mu doktorat, glumio čuvenog Gangulu

    6 dana pre 107 pregleda Izvor: dan.co.me

Skupštine grada Beograda izabrala je za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koga je predložila lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, za koga je glasalo svih 57 odbornika koji su glasali.

Šapić je 25. gradonačelnik Beograda od 1945. godine.

Rođen je 1978. godine u Beogradu.

Kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji, diplomirao je 2003. godine, magistrirao 2009. godine, a doktorirao 2012. godine u oblasti industrijskog menadzmenta, koji mu je osporen u javnosti.

Bio je član Demokratske stranke (DS) i 2009. godine pomoćnik tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, a od 27. juna 2012. godine nalazi se na čelu opštine Novi Beograd.

Posle napuštanja DS formirao je sopstveno udruženje „Za naš grad“.

Posle toga je napravio Srpski patriotski savez (SPAS), koji se ujedinio sa Srpskom naprednom strankom, gdje je u maju 2021. godine izabran za potpredsjednika Glavnog odbora.

Vaterpolom se bavio od 1984. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije nastupao je od 1995. godine do 2008. godine.

Učestvovao je četiri puta na Olimpijskim igrama i osvojio jednu srebrnu i dvije bronzane medalje, sa reprezentacijom je na 22 evropska i svjetska takmičenja osvojio 20 medalja.

Počeo je u vaterpolo klubu Crvena zvezda, dok je 1991. prešao u vaterpolo klub Partizan, gdje je 1992. godine sa 14 godina debitovao za prvi tim, pa se 1993. vratio u Crvenu zvezdu, a od 2001. igrao je u Italiji i Rusiji.

Od 1996. do 2009. godine osvojio je 14 uzastopnih titula golgetera lige.

Oprobao se čak i na filmu, pa je u filmu „Kad porastem biću Kengur“ glumio čuvenog Gangulu poznatog po citatu „Gospođo, napustite objekat“. 

– Zlonamjerni ljudi su željeli da me malovaže i pogrdno me oslove zbog te uloge, a ne shvataju da je to jedan od mojih velikih životnih uspjeha- govorio je Šapić svojevremeno. 

Osnivač je humanitarne fondacije „Budi human“ preko koje se prikupljaju sredstva za liječenje ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: