Koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ ponuđeno devet resora: MUP, ekonomija, zdravstvo…

    7 meseci pre 498 pregleda Izvor: vijesti.me

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić ponudio je devet ministarskih resora i jedno potpredsjedničko mjesto u vladi koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG), a platformi „Crno na bijelo“ tri ministarstva i jedno potpredsjedničko mjesto, saznaju „Vijesti“. Preostali resori su ponuđeni koaliciji „Mir je naša nacija“.

„Vijesti“ saznaju da tri koalicije nisu konkretno odgovorile na ponudu do 18 časova danas, do kada im je Krivokapić u dopisu naznačio da treba da dostave kadrovska rješenja, odnosno koalicije nisu dostavile imena i prezimena ljudi koji bi pokrivali funkcije u resorima koji su im ponuđeni.

Ako odgovor na ponudu bude negativan, Krivokapić će ići sa rješenjem ekspertske vlade, pa će na čelu svakog ministarstva biti ekspert, saznaju „Vijesti“.

Krivokapić je ZBCG ponudio mjesto potpredsjednika Vlade koji bi se vezao za neko ministarstvo, najvjerovatnije Ministarstvo ekonomije. ZBCG je ponuđeno Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podjelom MORT-a), te resori saobraćaja, Ministarstva prosvjete, zdravlja, nauke, javne uprave i sporta.

„Ministarstvo finansija je, kao što znate, izuzeto, jer sam već ranije naglasio da želim da to bude moj izbor. U sklopu vašeg predloga, molim vas da vodite računa o sljedećim kriterijumima: rodna ravnopravnosti, regionalne zastupljenosti“, navodi se u dopisu Zdravka Krivokapića upućenom Demokratskom frontu.

On je naveo da je od ključne važnosti da svi prijedlozi budu visoko-kompetentni, odnosno da svojom radnom i obrazovnom biografijom odgovaraju profilu ministarstva za koji se kandiduju.

Platformi „Crno na bijelo“ je ponuđeno jedno potpredsjedničko mjesto u vladi za sektor bezbjednosti i ministarstva za ljudska i manjinska prava, poljoprivredu i odbranu. 

Koaliciji „Mir je naša nacija“ ponuđeno je ministarstvo pravde, kulture, održivog razvoja (drugi dio MORT-a) i preostali resori.

DF i SNP načelno prihvatili ponudu

Lideri Demokratskog frona Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković načelno su prihvatili ponudu Krivokapića.

Oni su se dogovorili da će vratiti ministarstvo nauke, ali da zauzvrat traže potpredsjedničko mjesto za demokratsku tranziciju koje bi trebalo da zauzme Nebojša Medojević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21719 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: