Konjević: Dritan mi je rekao da se DF nudi da bude dio dvotrećinske većine u zamjenu da zadrži funkcije „po dubini“

    5 dana pre 249 pregleda Izvor: beraneonline.me

Ministar odbrane i lider SDP-a Raško Konjević kazao je da mu je premijer Dritan Abazović kazao da se Demokratski front “nudi” da bude dio dvotrećinske većine u parlamentu, u zamjenu da zadrže “dubinske” finkcije.

„DF se “nudi” da bude dio dvotrećinske većine u zamjenu da zadrže pojedine funkcije “po dubini”. O tome je i mene i druge lidere partija koje su u Vladi ili je podržavaju informisao premijer. Zato sam nedavno jednom od lidera DF rekao da ne izigrava “ljutu” opoziciju, a iza scene “traži” da zadrži funkcije “po dubini”. Nemam ništa protiv dijaloga i dogovora da se pokuša dostići dvotrećinska većina koja nam je potrebna radi deblokada pravosudnog sistema i izbora sudija Ustavnog suda, ali nijesam da se to radi “tajno” nego kroz dijalog u Parlamentu koji bi rezultirao političkim dogovorom”, kazao je Konjević u izjavi za Vijesti.

On je dodao da deblokada EU procesa mora biti cilj kojem ćemo stremiti.

„Sve drugo što može da nas preusmjeri s te osnovne magistrale bila bi ogromna šteta za Crnu Goru, i neoprostivo i nenadoknadivo gubljenje vremena i velike šanse koja nam se ukazala. Ova Vlada je izabrana i pružena joj je šansa da u ovih godinu dana radi na evropskoj agendi. Za sve drugo biće vremena i prostora kada Crnu Goru stabilizujemo i skinemo s nje teret ogromnog strateškog nazadovanja iz prethodnih godinu i po dana”, kazao je Konjević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: