Koprivica: Važno da je Ustavni sud funkcionalan i da stane iza odluka

    1 godina pre 336 pregleda Izvor: RTCG

Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica kazao je da izborni proces protiče bez skandala i da je sada važno da Ustavni sud bude funkcionalan i da stane iza svojih odluka vezano za žalbe koje su podnijele dvije odbijene izborne liste.

„Možemo reći da je ovaj izborni proces bez većih skandala. Nema onoga što je bilo vezano za kandidaturu Milojka Spajića“, kazao je Koprivica.

Državna izborna komisija bila je, ističe, u jako teškoj situaciji jer su u vrlo kratkom roku morali makar formalno da provjere oko 100 hiljada potpisa.

„Nadam se da su iz tog procesa izašli kako treba, mi to nijesmo imali pravo da gledamo ali ostaju sad dva upitnika, te dvije liste koje su predale žalbe Ustavnom sudu“, istakao je Koprivica.

Značajno je da sada Ustavni sud bude funkcionalan i da stane iza svojih odluka vezano za žalbe koje su podnijele dvije izborne liste.

„Sad je važno da Ustavni sud ne pravi mrtav kao što je to bilo za kandidaturu Spajića ili za Đukanovićev treći mandat. Moramo da imamo instituciju koja će da stane iza svoje odluke, koja će da nam objasni zašto je nešto u redu ili zašto nije“, poručio je Koprivica.

Naglasio je da nas ono najitenzivnije tek očekuje.