Korisnik usluga Doma starih u Pljevljima na kiseoničkoj potpori – Naloženo novo testiranje zaposlenih i korisnika Doma

    3 sedmice pre 881 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

U Domu starih u Pljevljima je nakon prethodno izvršenog PCR testiranja 55 korisnika, koliko se trenutno nalazi na smještaju u ovoj ustanovi, pozitivno njih devet. Takođe testirani su svi zaposleni od kojih je pozitivno dvoje.

Od devet korisnika Doma kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa, jedan korisnik usluga Doma je po mišljenju zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Pljevljima predviđen za hospitalizaciju i priključen na kiseoničku potporu. Međutim zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u Kovid odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima, liječenje se obavlja u okviru objekta Doma starih, uz stalno praćenje nadležnih iz Opšte bolnice u Pljevljima. Naloženo je i novo preventivno testiranje svih zaposlenih i korisnika Doma starih u Pljevljima.

Redakciji portala je iz uprave JU Dom starih “Pljevlja” saopšteno da se postupa u skladu sa svim važećim preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i uz maksimalnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama u Pljevljima. Takođe odmah su aktivirane i interne procedure ove ustanove za slučaj pojave zaraze. Za dalje postupanje rukovodstvo ustanove pratiće smjernice koje budu dobijali od nadležnih.

Redakciji portala je iz Opšte bolnice u Pljevljima saopšteno da će zbog novih momenata vezanih za pojavu korone virusa među korisnicima Doma starih u Pljevljima i eventualne potrebe hospitalizacije većeg broja korisnika Doma, zatražiti mišljenje i pomoć nadležnih republičkih zdravstvenih organa, jer mjesta za takve eventualne krizne situacije i hospitalizaciju većeg broja korisnika Doma u Kovid odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima nema.

Situacija u zdravstvenim ustanovama u Pljevljima je izuzetno ozbiljna zbog svakodnevno velikog broja novopozitivnih građana u opštini Pljevlja, što prevazilazi kapacitete zdravstvenih ustanova i raspoloživi broj medicinskog kadra, koji je na izmaku fizičke i mentalne izdržljivosti.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27434 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11705 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10395 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9300 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9042 pregleda
%d bloggers like this: