Korona virus u opštini Pljevlja bilježi nove rekorde – Infektivno odeljenje popunjeno

    6 dana pre 1274 pregleda Izvor: PV Informer

Situacija oko infekcije korona virusa u opštini Pljevlja se i dalje usložnjava i što je posebno zabrinjavajuće je što se na bolničko liječenje primaju i djeca. Raste i broj prosvjetnih radnika i školske djece od infekcije Covid 19. Ono što je posebno zabrinjavajuće je da su oboljeli i pojedini prosvjetni radnici koji su ranije bili vakcinisani i revakcinisani. Slično je i kod pacijenata koji su na bolničkom liječenju, jer je jedan dobar dio njih ranije bio vakcinisan.

Redakcija portala je od menadžmenta Opšte bonice u Pljevljima dobila informaciju da je Infektivno odjelenje koje ima 18 postelja trenutno popunjeno i da se razmišlja o otvaranju dodatnog dijela na Internom odjelenju sa ukupno raspoloživih 40 postelja, dok bi se bolesnici sa Internog odjelenja prebacili na Hiruško odjelenje. U protekloj nedelji bilo je četvoro dijece koji su bili na bolničkom liječenju na dijelu pedijatrije i to posebno zabrinjava, kao i činjenica da je na Infektivnom odjelenju na liječenju sve više mlađih osoba. Što se tiče zdravstvenog stanja tromjesečne bebe i dječaka od 3 godine oni se uspješno oporavljaju ali je dječak od 14 godina upućen na dalje liječenje u Podgoricu zbog potrebne kiseoničke potpore. Jedna od beba je otpuštena iz bolnice na kućno liječenje. Stanje na samom Infektivnom odjelenju se mijenja praktično iz sata u sat.

Prema informacijama iz Instituta za javno zdravlje koje su bile dostupne javnosti 13. septembra 2021. godine u Pljevljima je novih 53 slučajeva pozitivnih na korona virus, što predstavlja još jedan rekord na dnevnom nivou, a ukupan broj slučajeva pozitivnih na korona virus je iznosio 506.

U Pljevljima je za proteklih nedelju dana broj ukupno novopozitivnih od korone virusa dostigao 265 slučajeva. Pljevlja su po poslednjim podacima četvrta opština po najvećem broju pozitivnih od Covid 19 u Crnoj Gori što je još jedan od poraznih podataka. Kostantno se povećava pritisak građana i na Covid ambulantu Doma zdravlja u Pljevljima, a ljekarski kadar izuzetno opterećen i umoran, posebno zbog hroničnog nedostatka kadra.

Iz Opšte bolnice u Pljevljima i Doma zdravlja i dalje apeluju na građane da se vakcinišu, jer je vakcinacija uz poštovanje zdravstvenih mjera jedini način da se korona virus stavi pod kontrolu i na kraju pobjedi.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26093 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10791 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10153 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9347 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: