Kosanica i jutros najhladnije mjesto u Crnoj Gori-Temperatura i u Pljevljima u minusu

    1 mesec pre 2737 pregleda Izvor: PV Informer

Prema podacima Zavoda za meteorologiju i seizmologiju Crne Gore izmjerenim u 8 časova, Kosanica kod Pljevalja sa temperaturom od minus 4,2 stepena celzijusovih je jutros najhladnije mjesto u Crnoj Gori. Prema dostupnog grafikonu u ranim jutarnjim časovima bilo je i znatno hladnije.

U 8 časova i temperatura vazduha u Pljevljima je bila u minusu i iznosila je -1.6 °C uz prisutnu maglu u ranim jutarnjim časovima.

Takođe prema dostupnom grafikonu i u Pljevljima je u ranim jutarnjim časovima bilo znatno hladnije.Prema prognozama meteorologa tokom noći se očekuje i snijeg što će loše uticati na mnoge poljoprivredne kulture koje su trenutno u fazi cvetanja.

Prema podacima sa mjerne stanice u Gagovića imanju Agencije za zaštitu životne sredine, svi mjerni parametri su jutros u 7 časova u zakonom propisanim okvirima.

Prema informacijama AMSCG, saobraća se po  pretežno suvim kolovozima uz moguće sitnije odrone na dionicama koje prolaze  kroz usjeke ..Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen režim saobraćaja.

Od 26.09.2023. godine  pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Odobrava se potpuna obustava  saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje  na mag.putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Privremeno se od 08.04.2024.god do zavrsetka radova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenicno odvijanje saobracaja u terminu od 08.00 do 11.00 i od 12.00 do 15.00 časova zbog izvodjenja radova na mag.putu Šavnik –Kruševica lokalitet Kruševica.

Zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se  dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .Privremeno se za period od 15.04.2024.do 30.04.2024. god odobrava promjena rezima saobracaja preusmjeravanjem sa dvije saobracajne trake na jednu lijevu u vremenskom intervalu od od 07.00 do 18.00 casova na mag putu Danilovgrad – Podgorica lokalitet kruzni tok Komanski most.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo   se  13 saobraćajnih  nezgoda  u kojima su 3 osobe zadobile teze a 6 osoba  lakše povrede.

Prognoza vremena Subota, 20.04.2024.(ZHMS)

Prijepodne duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, koje će u popodnevnim satima tek ponegdje usloviti kišu. Tokom noći kiša, moguća i grmljavina, a u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 6 do 20 stepeni.