Kosanica jutros ponovo sa najnižom temperaturom vazduha u Crnoj Gori

    4 sedmice pre 1771 pregleda Izvor: PV Informer

Prema rezultatima mjerenja sa mjerne stanice Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, na Kosanici kod Pljevalja je jutros izmjerena najniža temperatura vazduha i iznosila je u 6 časova minus 14,7 stepeni celzijusovih.

U Pljevljima je u 6:20 čaasova izmjerena temperatura od minus 7.9 stepeni celzijusovih. Brzina vjetra se kretala u rasponu od 0.50 pa do jednog metra u sekundi. Prema jučerašnjim mjerenjima visina snijega u gradu iznosi 4 cm.

Prema izmjerenim koncentracijama štetnih materija zabilježenim jutros u 5 časova sa mjerne stanice u Gagovića imanju, praškaste PM čestice su skoro duplo većih satnih koncentracija u odnosu na zakonom definisanih i dozvoljenih 50 mikro grama po metru kubnom.

Prognoza vremena: Četvrtak, 01.02.2024.(ZHMS)

Pretežno sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana povećanje oblačnosti, koje na sjeveru, kasno tokom noći, tek ponegdje može usloviti slabe padavine. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom noći sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju. Najviša dnevna temperatura vazduha od 6 do 15 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

01.02.2024.godine    06.00 sati

Na putevima u zemlji  saobraća se po pretežno suvim kolovozima  a na putevima u višim predjelima mjestimično je moguća pojava poledice. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona na  dionicama koje prolaze kroz usjeke. Vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.