Kovačević: Organizacije poput GI „21. maj“ mjera sunovrata i pada CG u poslednje dvije decenije

    1 mesec pre 151 pregleda Izvor: IN4S/rtnk.me

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da su „organizacije poput GI 21. maj provincija zdravoj pameti“.

„Oni su mjera sunovrata i pada Crne Gore u poslednjih dvije decenije. Nikšić je periferija bio samo u privatnoj državi Mila Đukanovića koju pokušavaju da spase ove tragikomične neonacističke kreature. Međutim tome je došao kraj i to su i oni sami vidjeli 12. maja u Nikšiću. Vidjeli su toga dana da je većinski Nikšić budan i na straži da odbrani kad god treba svetinje Crkve u kojoj je arhijerej Sveti Vasilije Ostroški. Taj Nikšić ne ispituje druge i ne podučava ih šta da rade, obezbjeđuje svima punu slobodu ali je uvijek spreman da odbrani sebe. Priče poput GI 21. maj su završene i prije nego što su počele. Nikšić je budan, svoj, svi imaju svoje mjesto u njemu, da budu šta žele i kako žele ne ugrožavajući druge“, poručio je za portal IN4S Marko Kovačević.

U juče objavljenom saopštenju iz GI „21. maj“ poručili su da je Nikšiću potrebno buđenje, te da je, gradska vlast „izostankom želje da dostojanstveno obilježi 21. maj“, još jednom, kako su istakli, grad kojim upravlja svela na provincijalne okvire i periferiju nekog drugog svijeta.

Kovačević je danas podsjetio i na praznik Svete braće Ćirila i Metodija, slovenskih prosvetitelja.

„Znam da mnogima nije drago što je slovenska pismenost potekla iz crkvenog izvora jer danas mnogi pokušavaju da predstave kako su tamo mrak i pustoš a ne izvori svega svijetlog što kao narod imamo, zajedno sa drugim slovenskim narodima. Ovim putem su naši preci prestali da budu varvarska plemena i postali dio tadašnje savremene civilizacije“, naveo je Kovačević na Fejsbuku.

On je rekao da se nada da će se i u Crnoj Gori ovaj praznik uskoro adekvatno obilježavati.

„Jer nam je trepet svijeće pod kojim su solunska braća smišljala i pisala prva slovenska slova neophodan kroz tmine kojima moramo proći“, zaključio je Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: