Kovačević pobjegao nakon ukidanja pritvora

    1 mesec pre 164 pregleda Izvor: vijesti.me

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević danima je nedostupan policiji, zbog čega je za njim raspisana potraga.

To je nezvanično saopštio sagovornik iz vrha Uprave policije. “Kovačević je pobjegao 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora”, rekao je taj sagovornik.

Objasnio je da je osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja tog dana pušten na slobodu, nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda.

Po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, istog dana vijeće sudija preinačilo je tu odluku zbog čega su policajci pokušali da vrate Kovačevića iza rešetaka. Njega, međutim, nisu našli na adresi poznatoj nadleženim organima, niti ga od tog dana mogu naći.

Sagovornik je ispričao je da je tog Danilovgrađanina ispred zatvorske kapije sačekao “džip” u kojem se i presvukao.

“Bukvalno je u automobilu obukao odijelo i nestao. Navodno je otišao direktno u Srbiju”, tvrdi daj sagovornik.

To je bio drugi put da Kovačeviću ukidaju i ponovo određuju pritvor od 23. decembra 2020. godine, kad je prvobitno uhapšen.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović, nedavno je na konferenciji za medije saopštila da Kovačevića sumnjiče da je u istu organizaciju infiltrirao neke od podređenih i bliske srodnike.

Pojasnila je da su u toj grupi Ana Lakićević Grdinić, Krsto Pavićević, Danko Kovačević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević, Veselin Tomšević i pravno lice “Geo & arh projekt” koje je u vlasništvu Kovačevićevog brata Dragoslava.

Tužiteljka Mitrović saopštila je da je u predmetu “Međa”, u decembru prošle godine, donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv 10 fizičkih i jednog pravnog lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršil krivična djela – zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, protivpravnog zauzimanja zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaje poreza i doprinosa, te krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Navela je i ko je imao kakve uloge – Krsto Pavićević da izrađuje elaborate geodetskih snimanja sa netačnim terenskim podacima, a Tomašević da ih ovjerava bez potpisa svih vlasnika zemljišta, komunicira sa drugim članovima kriminalne organizacije u cilju prikrivanja stvarnih podataka izvedenog stanja.

“Okrivljena A. L. G. je je prihvatila da vrši upis i promjenu podataka u katastarskom operatu na nepokretnostima bez validnog pravnog osnova, da donosi nezakonita rješenja o upisu nelegalno sagrađenog objekta na osnovu lažnih elaborata, da ne prihvata elaborate koji prikazuju stvarno stanje na terenu, da ne postupa po drugostepenim rješenjima Ministarstva finansija kojima su poništena rješenja o takvom upisu, prikriva činjenice i podatke o postupcima upisa nelegalnog objekta koji se vode kod Uprave za nekretnine PJ Tivat, ne obavještava vlasnika nepokretnosti o izvršenim promjenama i postupcima koji se vode, te ne dostavlja podatke o izvršenim promjenama javnom preduzeću koje upravlja morskim dobrom, komunicira, prenosi podatke i uputstva članovima kriminalne organizacije“, rekla je Mitrovićeva.

Istakla je i da SDT ispituje moguće zloupotrebe službenika JP Morsko dobro i Uprave za nekretnine u predmetu “Mile”.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: