Krivična prijava protiv Danilovića i još 11 osoba zbog nepoštovanja zabrane okupljanja

    4 godine pre 666 pregleda Izvor: vijesti.me

Protiv poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića i još 11 osoba podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

„Podgorička policija je nakon saznanja o održanoj protestnoj šetnji 10. maja, o čijem održavanju je posredstvom elektronskih medija građane obavijestio poslanik G.D., o svemu obavijestila nadležnog državnog tužioca po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali lica i od njih prikupili obavještenja na zapisnik. Protiv lica G.D. (49), S.K. (42), M.M. (36), S.Š. (38), R.L. (47), D.J. (57), Ž.S. (55), Č.S. (64), G.R. (49), M.B. (31), Ž.D. (32) i Lj.S. (23) podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, budući da se lica prilikom pomenutog događaja nijesu pridržavala odredbi Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja“, saopštili su iz Uprave policije.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici juče je saopšteno da je formiran je predmet u vezi sa šetnjom poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Danilović je u nedjelju počeo sa „protestnim šetnjama“, a sa njim je šetalo više desetina građana Podgorice.