Krivična prijava protiv Raščića zbog izazivanja panike i nereda

    4 meseca pre 1338 pregleda Izvor: pobjeda.me

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima dalo je nalog Centru bezbjednosti u tom gradu da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika Omladine Socijaldemokrata Sanina Raščića zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

– Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je odluku donijelo nakon prikupljanja potrebnih obavještenja i podataka u ranije formiranom predmetu povodom prijave građana i navoda u pojedinim medijima da je S. R. svojim izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima na njegovu štetu izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori. O daljem postupanju tužilaštva javnost će biti blagovremeno obaviještena – navedeno je u saopštenju.

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su početkom septembra, tačnije nakon izbornog dana, da je napadnut predsjednik Omladine te partije u Pljevljima Sanin Raščić i pozvali državne organe da zaustave „divljanje po Crnoj Gori“.

Njega su, kako tvrdi Raščić, verbalno napali dok je izlazio iz zgrade Opštine Pljevlja. Upućene su mu poruke „Turci, idite iz Crne Gore“ i „Obuci crninu sad kad ti je Milo izgubio“.

On nije reagovao na te poruke, ušao je u automobil a onda su u blizini Tužilaštva počeli da udaraju Rašića i njegov automobil. On je ipak prošao bez povreda.

ODT Pljevlja je 4. septembra formiralo predmet povodom prijave građana i navoda u pojedinim medijima da Raščić svojim izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13850 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8052 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6792 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6595 pregleda
%d bloggers like this: