KRIVIČNE PRIJAVE za izazivanje požara

  4 sedmice pre 316 pregleda Izvor: PV Informer

Dana 07.04.2020.godine CB Pljevlja je obaviješten od strane Službe zaštite da je na teritoriji opštine Pljevlja došlo do požara na više lokacija, i to:

 • u 13,25h u reonu sela Mataruge-zaseok Krkalice došlo do požara koji je zahvatio suvu travu i nisko rastinje a potom i visoku šumu, te da prijeti opasnost kućama koje se nalaze u blizini. 
 • U 16,10h u reonu sela Obarde-zaseok Strmećica da je došlo do požara na nepristupačnom terenu
 • U 16,25h u reonu sela Pliješevina, zaseok Vrbov Luk došlo do požara koji je zahvatio suvu travu i nisko rastinje, a potom i visoku šumu te da prijeti opasnost za imovinu mještana tog sela
 • U 16,50h požar u selu Mataruge, zaseok Kartalsko brdo požar koji je zahvatio suvu travu i visoku šumu te da ima objekata koji su izgorjeli, a uviđajem je utvrđeno da su izgorjeli:
  • 1 stara dvena kuća i 1 drvena štala dimenzija 6x5m vl..počivšeg K.O.
  • 1 stara drvena štala dimenzija  7x6m vl.počivšeg S.K.
  • 2 m3 lučevog drveta i 300 metara ograde vl. G.M.
 • U 17,55h u selu Orlja došlo do požara gdje gori suva trava i nisko rastinje, kao i da je požar zahvatio dva sijena

O događajima je upoznat i Sektor za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, a u svim slučajevima intervenisala je Vatrogasna jedinica opštine Pljevlja koji su lokalizovali požare, nakon čega su policijski službenici CB Pljevlja preduzeli mjere i radnje u vezi sa obezbjeđenjem mjesta događaja i otkrivanjem uzroka nastanka požara, o čemu su odmah obavijestili i ODT u Pljevljima. Nakon što su se stvorili uslovi, izvršeni su uviđaji na mjestima događaja. 

Vršenjem uviđaja utvrđeno je da su požari izazvani nepažnjom lica koja su palili svoje livade, a ta vatra se usled vjetra proširila i na okolne parcele i šumu kao i objekte. 

S tim u vezi, nakon provedenih vještačenja i kriminalističke obrade, dana 08.07.2020. godine Centar bezbjednosti Pljevlja je protiv dva lica podnio 2 krivične prijave zbog počinjena dva krivična djela Izazivanje opšte opasnosti iz čl.327 KZ, i to:

 1. Protiv lica Š.D. iz Pljevalja, koji je krivično djelo izvršio na štetu G.M, K.S i K.O.
 2. Protiv lica O.V. iz Pljevalja, koji je krivično djelo učinio na štetu Uprave za šume – PJ Pljevlja

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6259 pregleda