Krivokapić čestitao 1. maj: Učinićemo sve da smanjimo nezaposlenost

    2 sedmice pre 98 pregleda Izvor: cdm.me

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić čestitao je 1. maj – Međunarodni praznik rada, poručivši da je ovo godina socijalne pravde i da će  Vlada učiniti sve kako bi se smanjila nezaposlenost.

Premijer ističe, da je pandemija COVID-19 negativno uticala na ekonomiju, a time i na veliki broj građana koji su ostali bez posla.

Prema njegovim riječima, za nama je godina u kojoj iz objektivnih razloga nismo bili u prilici da u punom kapacitetu koristimo i uživamo u blagodatima naše države.

“Jedno od osnovnih prava koje nijesmo mogli u potpunosti da upražnjavamo, bilo je pravo na rad i mogućnost da sebi, najbližima i cjelokupnoj zajednici obezbijedimo potpunu materijalnu sigurnost i komfor. Na dan kada se sjećamo svih prepreka koje je radnik, pregalac savladavao kroz vjekove, boreći se za ljudsko dostojanstvo i čast, izražavamo nadu da je pred nama vrijeme u kom ni pandemija COVID-19 neće moći da utiče na nas, ali ni na tržište rada i kapitala”, naveo je Krivokapić.

Kak ističe, ovo je godina socijalne pravde i Vlada će učiniti sve da smanji nezaposlenost i poboljša životni standard građana Crne Gore.

“Imunizacija crnogorske populacije, okruženja i ljudi iz čitavog svijeta, daje nam za pravo da u optimističnom raspoloženju dočekujemo nastupajuću ljetnju turističku sezonu i da se spremamo za nove radne pobjede”, navodi se u čestitki Krivokapića.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21719 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: