Krivokapić: Dobili smo mandat za promjene, sloboda se osjeća u svakom kutku CG

    2 meseca pre 243 pregleda Izvor: rtcg.me

Mandatar Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore obrazlaže program i personalni sastav nove Vlade. Istakao je da su mandat dobili za promjene, ne zamjene, te da je, kako je kazao, na novoj Vladi da iskoristi šansu i vrati Crnu Goru na pravi put.

„Ovo je ono što se moglo u ovom trenutku uraditi. Desila se prva demokratska smjena vlasti i ako odajemo počast prethodnoj vlasti, onda neko treba da dostavi podatke da bismo imali ciljeve koji su mjerljivi“, kazao je Krivokapić na početku izlaganja, komentarišući stavove poslanika Medojevića. 

foto: CDM

On je istakao da je „zadatak koji danas preuzimamo veoma težak“.

„Izazovi su veliki, ali kao i u svakoj krizi, naše je da iskoristimo šansu i vratimo Crnu Goru na pravi put. Izvršna vlast, kao do sada, neće nametati diktat Skupštini. Moramo popraviti odnose na putu do cilja. Za zatečeno stanje odgovornost nosi isključivo prethodna vlast, ne građani i opozicija“, dodao je mandatar.

„Dobili smo mandat za promjene, ne zamjene. Kad bismo kojim slučajem zaboravili šta je narod poručio na ovim izborima i ako bismo pomislili da smo dobili mandat jer smo predodređeni da vladamo, tog trenutka bismo se mogli smatrati gubitnicima.“, istakao je on. 

Krivokapić je kazao da je prethodna vlast konstatno unižavala standard građana.

„Sloboda se danas osjeća u svakom koraku i kutku Crne Gore, naš narod vjeruje u bolje sjutra. Bezbjedan i ekonomski nezavisan građanin, slobodan je čovjek“, istajai je mandatar. 

Država je snažna onoliko koliko su joj jake institucije, dodao je on.

„Nema tih pojedinaca ili paralelnih institucija koji smiju ili mogu biti jači od države. Trudiću se da budem premijer koji će manje govoriti , a više raditi. Želim da ispunim očekivanja svih onih koji su glasali za promjene,ali i da odagnam strahove i bojazni onih koji se promjena plaše“, kazao je Krivokapić.

„U ovom momentu potrebno je da u prvi plan postavimo ekonomiju, borbu sa kovidom, kao i istinsku vladavinu prava, time napravimo zaokret od dosadašnje politike i okrenemo se prosperitetu i boljitku Crne Gore“, naveo je mandatar u Parlamentu. 

Na početku sjednice izglasana je Tačka 1. današnje sjednice –  Izbor predsjednika i članova Vlade. Za je glasao 61 poslanik, dok je jedan bio uzdržan.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13645 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6777 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: