Krivokapić: DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost

    4 sedmice pre 186 pregleda Izvor: cdm.me

Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, vječitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u blijedom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svijet vidio i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve, navodi premijer Zdravko Krivokapić.

“Jasno je da gospoda iz DPS-a sama ne vjeruje u ono što su usvojili. Skupština Crne Gore već je 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995 godine. Jedino što je postalo očigledno je da savjest DPS-a, i gospodina koji se krije iza nepotpisanog saopštenja svoje partije, nije mirna.  Kao što je očigledno i da isti ni sami ne vjeruju u sadržaj toga teksta, pa hoće da im aktuelna vlast umiri savjest i spasava političku čast”, navodi Krivokapić.

Sa Vladom, ističe, nema pregovora i nema trgovine ni sa jednom jedinom žrtvom, “nastalom upravo vašom politikom 90-tih”.

“Gospodine koji se kriješ iza nepostpisanog saopštenja svoje partije, ni čast ni savjest niko vam ne može spasiti, jer vi niste spašavali narode SFRJ nego ste ih ili predvodili u pogibije, ili njihove pogibije pomagali gorivom, oružjem i deportacijom”, kazao je Krivokapić.

Što se tiče DPS-ovih navoda da glorifikujena Vučića i njegove podvige prema Srebrenici, krivokapić odgovara da poklonjenje žrtvama nije glorifikacija.

“Vi bi, gospodo iz DPS-a trebalo da se izvinite porodicama žrtava jer ste opet i opet  pokazali da vam je političko važnije od državničkog držanja, da vam je populizam preči od mirnog počivanja srebreničkih žrtava i mira koji njihove porodice nalaze boreći se da nastave život bez najvoljenijih. Potpisali se ili ne, svako vaše saopštenje, gospodo iz DPS-a, rukopis je i rukodjelo vašeg šefa pa mu još ovim odgovaram: Dokazi o tridesetogodišnjem radu nose prvo njegovo ime, pa onda redom jasna imena i prezimena. Svi ti dokazi biće dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama od kojih se nećete moći sakriti nijednim saopštenjem. Ostale kvalifikacije stavljam vama na Obraz, vama priliče, ne meni, niti ikome iz nove vlasti”, zaključuje premijer.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: