Krivokapić: Ne razmišljam o vanrednim izborima, DF kriv što Budžet kasni, u Vladu mogu samo eksperti, u TU sporni imovina i sveci

    2 dana pre 432 pregleda Izvor: antenam.net

Dvije tačke sporne u Nacrtu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom tiču se vjerskih praznika i imovinskih pitanja, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u emisiji „Načisto“.

„Taj član je podrazumijevao da imamo veći broj vjerskih praznika nego što je zakonom predviđeno“, naveo je on.

Kako je kazao, predložena su tri nova praznika koja je trebalo da se slave u Crnoj Gori: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški.

Drugi sporni član se, kako je naveo, odnosio na neusklađenost i tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nijesu katastarski upisani.

Kako je naveo, iako je vjernik, imao je obavezu da štiti državu.

Krivokapić je kazao da ne planira rekonstrukciju Vlade te da u Vladi u kojoj je on premijer neće biti nikog osim eksperata.

Vladi „četvorka“ za dosadašnji rad, DF kriv što Budžet kasni

Premijer Krivokapić smatra da je njegova Vlada za rad u prvih 200 dana zavrijedila ocjenu 4, jer ne bi bilo pedagoški dati joj čistu peticu! Najzadovoljniji je rezultatima u zaštiti javnog zdravlja i ekonomiji.

Za kašnjenje Budžeta Krivokapić okrivljuje parlament, preciznije Demokratski front koji „Zakonom o budžetu ucjenjuje Vladu“:

– Demokratski front je od početka krenuo jednu priču koja je pomalo nekorektna. On je krenuo u optužbe ove vlade oidmah nakon njenog izglasavanja. Čak je i samo izglasavanje, kao što ste imali prilike da vidite, bilo političko licemjerje. Ako je Zakon o budžetu odnos prema Vladi, onda je DF možda ispravan. Ali, Zakon o budžetu, koji treba da bude usvojen, omogućava funkcionisanje  svih građana i privrede u Crnoj Gori“ – kaže Krivokapić.

Ne razmišljam o vanrednim izborima

Predsjednik Vlade uvjeren je da bez njega na čelu liste Za budućnost CG nikad ne bi došlo do promjena u Crnoj Gori. Zato je od starta vjerovao da nikome drugome ne pripada mjesto premijera.

Krivokapić kaže kako ne zna zašto je DF odlučio da glasa za Budžet, niti ima podataka da je mitropolit Joanikije uticao na njih. Na pitanje da li opstabnak Vlade zavisi od političkih interesa i kalkulacija unutar parlamentarne većine , Krivokapić kaže:

– Vjerujte, ne razmišljam o vanrednim izborima. Razmišljamo bukvalno svi u ovoj Vladi da ćemo trajati 48 mjeseci, kao što je i definisano… Naša strategija je okrenuta prema svim građanima, bez izuzetka i mi samo o tome brinemo. Mi ne brinemo, niti kalkulišemo kakva će biti reakcija odgovarajućih političkih partija. Ako bismo to radili, mi bismo se sve vrijeme bavili samo time“.

Premijer, međutim, misli da je „sve rješivo“, uprkos teškim međusobnim optužbama.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: