Krivokapić: O DF-u nakon izjašnjenja većine, ako sam ja problem svrgnite me

    2 sedmice pre 109 pregleda Izvor: dan.co.me

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da umjesto da se ujedine, neko gleda da ga zavadi sa svim partijama parlamentarne većine. Upitan da li želi DF u Vladi  on je kazao da  to treba da bude dogovor parlamentarne većine a da će se on izjasniti nakon njih. On je to saopštio nakon otvaranja Digitalnog Samita Zapadnog Balkana.

-A nakon toga ću ja imati stav. Kao što sam rekao, 41 poslanik treba da se dogovori i kaže šta želi. Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam bio iznenađen stavovima pojedinih. U Crnoj Gori beznačajne stvari postaju važne, a važne se zanemaruju – kazao je on.

Dodao je da je  io je zadovoljan početkom pregovora, ali je u međuvremenu iznenađen stavovima određenih političkih partija.

-Ništa se nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine i nadam se da će lideri imati razumijevanja da ova Vlada traje zahvaljujući građanima. Mi smo pokrenuli dva programa Evropa sad i Evropa ovdje.Mislim da treba da se krenemo budućnost. Ko će gdje da bude,nije važno- kazao je on.

Ističe da je bitno je da građani osjete boljitak i da je on bude 2022. godina.

-Treći projekat je projekat kapitalnih investicija. Imamo preko 300 miliona planiranih projekata. Time će Crna Gora infrastrukturno da bude drugačija. To je priča koja treba da nas povež-kazao je on.

Smatra da je najveći problem Crne Gore je pravosuđe.

-Svi smo bili svjedoci kako se specijalni državni tužilac predstavlja kao advokat jedne politike i jednog čovjeka- izjavio je premijer.

On je kazao da svako treba da se bavi onim što je njegova nadležnost.

Istakao je da imaju nekoliko krivičnih prijava koje su podnešene i na koje niko ne reaguje.

-Prijave koje se podnose protiv premijera i vlade su zanemarljive, da ne kažem da ne postoje- kazao je on.

Dodaje da Privredni sud pravi opstrukcije prtiv Vlade kada je riječ o Svetom Stefanu.

-Ovdje nije problem Vlada ni rezultati Vlade koje svi osporavaju. Problem je što neko namjerno i nenamjerno neće da rješava probleme, a glavni problem je Tužilaštvo- kazao je Krivokapić. 

Dopdaje: „Mi radimo punim kapacitetom, programski djelujemo i pokušavamo sve što je do nas da uradimo. Svi neka se bave sa onim što je njihova nadležnost. Ja kada dođem na ovakav skup vrlo se osjećam loše jer imamo toliku snagu i mogućnost, ali me umijemo da je iskoristimo“-

Krivokapić očekuje da će lideri imati razumijevanja i dozvoliti da ova Vlada traje, dodao je.

-Ja sam nakon dva sastanka mislio da će treći bude elegantan, vrlo kratak. Svako želi mene da zavadi mene sa potpredsjednikom Vlade, sa Demokratama, sa DF-om. Dajte da se ne svađamo. Ako sam ja problem, lako to riješite. Ako želite nove izbore, to recite građanima. Čini mi se da se neke partije spremaju za izbore, a ja o njima ne razmišlja- kazao je Krivokapić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11947 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11301 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10665 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10064 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9300 pregleda
%d bloggers like this: