Krivokapić u četvrtak u Skupštini, ovo su pitanja poslanika

    1 sedmica pre 214 pregleda Izvor: antenam.net

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće u četvrtak u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Šef kluba „Crno na bijelo“ Miloš Konatar pitaće šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava. 

Poslanik Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokartske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, pitaće Krivokapića da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice urušavajući sekularni karakter zemlje.

“Kada će Vlada prestati da opstruira rad Fakulteta za crnogorski jezik i kjniževnost i ima neadekvatan odnos prema cmogorskoj dijaspori”, navodi se u pitanju Konjevića.

Predstavnik Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, Danijel Živković pitaće Krivokapića “šta ga podstiče da uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje mu više ne pripada“.

Poslanika Socijaldemokrata Damira Šehovića interesuje koje aktivnosti Vlada planira da bi se riješili problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize.

“Šta konkretno planirate da uradite da biste odblokirali pregovarački proces sa Evropskom unijom”, upitao je Šehović.

Branko Radulović, predstavnik poslaničkog kluba Demokratski front – Pokret za promjene, smatra da programi „Evropa sad“, „Crnogorski maršalov plan“ i „Fiskalna strategija“ nijesu reformski, već da su u parcijalni i neutemeljeni i mogu da izazovu socijalni haos.

Predstavnik kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Boris Bogdanović, pitaće da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece i izmjene Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci za djecu do 18. godine. 

Poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za završetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.  

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29664 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12966 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12326 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12001 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11808 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11105 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10526 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10373 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9085 pregleda
%d bloggers like this: