Krivokapić zahvalio Kini na doniranim vakcinama

    1 mesec pre 92 pregleda Izvor: vijesti.me

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Liu Đinom i tom prilikom u ime Vlade i građana uputio zahvalnost kineskoj vladi, premijeru i građanima te zemlje zbog donacije 30.000 vakcina kompanije „Sinofarm“ protiv Kovida-19.

Premijer je istakao da građani Crne Gore veoma cijene prijateljstvo koje Kina, kako je kazao, činom uručenja ove pomoći samo potvrđuje.

„Crna Gora je u delikatnoj situaciji jer je crnogorski zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti. Vakcine predstavljaju nadu da će Crna Gora izdržati pred svim izazovima koje je uslovila pandemija COVID-19. Zato ova donacija ima još veću vrijednost“, rekao je Krivokapić.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, iskazao divljenje u odnosu na uspjehe koje je Kina postigla u borbi protiv pandemije.

“Kina je svima poslala jasnu poruku da moramo da naučimo da živimo sa COVID-om. Nadam se da će građanska disciplina, dosljedno poštovanje mjera u kombinaciji sa vakcinisanjem, doprinijeti da se crnogorski zdravstveni sistem održi, a da se ekonomija ne uruši. Mobilisaćemo sve raspoložive zdravstvene kapacitete, jer je ovo bitka za svakog čovjeka“, izjavio je premijer Krivokapić.

Ambasador Liu Đin je iskazao zadovoljstvo što može da doprinese prijateljskim odnosima dvije zemlje.

„Vakcine simbolično predstavljaju dobre želje i dobre namjere koje Kina njeguje prema Crnoj Gori i njenim građanima“, rekao je Liu Đin.

Ambasador je, dodaju iz Vlade, istakao da je Kina spremna da osnaži pomoć kada je Crna Gora u pitanju i da je sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović već razgovarao o načinu kako da se sljedeća „Sinofarmova“ isporuka realizuje što prije.

Kazao je da očekuju da će do ljeta više od 50 odsto građana Kine biti vakcinisano, te da je borba protiv pandemije zajednički problem čovječanstava. Ambasador je podsjetio da je Kina isporučila vakcine u više od 70 država i da aktivno učestvuje u pregovorima sa više desetina zemalja.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: