Krivokapić: Zajedništvo je mjera naše budućnosti

    2 meseca pre 151 pregleda Izvor: cdm.me

Skupština Crne Gore i danas će raspravljati o izboru predsjednika i članova 42. Vlade Crne Gore. Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić u srijedu je obrazložio program i personalni sastav nove vlade.

Zdravko Krivokapić obraćajući se poslanicima kazao je da „čovjeku kada se ukaže ovakva prilika, jedinstvena je i neponovljiva čast i lična i svih nas zajedno“.

„Ja sam imao uvijek jedan cilj – da prenosim znanje ali da to prilagodim onome koji sluša. U ovom parlamentu sam doživio da skoro ništa ne znam, da sam iskazan na ovaj ili na onaj način. zato vrijeme sam zapisivao sve što ste kazali i čudio se kako to doživljava običan građanin. Molim vas, ako to nije mjera onoga što Crna Gora ima, onda kako ćemo ići dalje. Nije bitan Zdravko Krivokapić i ova vlada. Nijesmo bogom dani da ovdje budemo. Mi smo ovdje isključivo zbog građana koje nećemo dijeliti. Građani su pobijedili 30. avgusta, narod je na jedinstven način pokazao da može olovkom da se pobijedi, da može glas naroda da nadvlada sbve moguće političke koprupcije koje su dokazive. Ako je to tako ova brojka 41 nije samo jedan više, već mnogo više. Jedan više ne može biti prelatač, ne smijemo to dozvoliti, ne smijemo propustiti šansu. PItate zašto nema podataka – od Nikšića i gradonačelnika Vesne Miljanić, pa do Dragana Krapovića suočavamo se sa istim – ispraznite kasnu pa kažete da su oni lošio. Ko može iz ničega da stvori nešto? Kakva je to priča o podacima? Nema priče da Zdravko Krivokapić pravi račune iz državne kase, neću to radite, kad to vidite podnijeću ostavke. Nema priče o korupciji, mi želimo nultu korupciju. Ali ne može vlada sama ne može Zdravko Krivokapić, moramo svi zajedno. Ova vlada će trajati, 100 ili 200 dana, ali vjerujte trajaće četiri godine jer će 41 uvijek biti veće od 40“.

Krivokapić je rekao da je ovo „priča o početku direktne demokratije“.

„Ova vlada nije možda poželjna i kritikovana, da li sam prebrojavao krvna zrnca, ne niti ću. Nijednog ministra nijesam pitao je li Srbin, Crnogorac… Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovjek, koji ima veliki potencijal. To je crngorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski. Nema te ekonomije koja je važnija od sistema vrijednosti, sve se to nalazi u ekspozeu. Pročitajte ga detaljno, analizirajte, nađite grešku, i treba jer ko radi taj i griješi. Dajte da se Crna Gora preobrazi u svakom smislu, ako krenemo svi zajedno, mi ćemo biti pobjednici. Nećemo pitati koja je ovo vlada. Ako je pravda za sve mnoge stvari će krenuti na bolje“.

Krivokapić je kazao da je njegov đed „došao iz amerike uoči Balkanskih ratova da bi branio Crnu Goru, a mogao je da ostane u Americi“.

„Došao je sa ljubavlju i željom i onim što je naučio u Crnoj Gori da je sloboda važnija od svega. Kako ste dočekali ove mlade ljude koji su došli? Ako ne shvatimo da je ovo vlada žrtve, jer je to jedini način da krenemo ka opštem dobru, svi kandidati za ministre su žrtve buduće za sve nas.  Napokon je došlo novo doba, dajte da ga zajedno gradimo. Svako pitanje sam zapsiao, i dođite kod mene da to razjasnimo, jer ako bi počeo da odgovaram, ne možemo do ponedjeljka završtit. Svaki dan je dragocjen“.

Pozvao je „da pogled dopre do 2024.“.

„Znam šta nas čeka i kako se može jer sam okupio ljude koji to znaju. Mi ćemo za godinu dana napraviti kartu procesa svih potreba državne uprave. Nikoga nijesmo htjeli da diskriminišemo, izvinjavam, se svim manjinama ako su tako doživjeli. U mom kabinetu je predviđeno mjesto savjetnika za manjine. Moja Crna Gora je Crna Gora svih nas i pobijedićemo jedino zajednički. Ovo nije priča u koju smo se upustlis a vanturom, nije ovo ni avantura i eksperiment već nešto što treba da racionalizuje upravu u kojk su zapošljavani partijski kadarovi. Čitav sistem je partijski i ne može to preko noći da se riješi. Zajedništvo je mjera naše budućnosti, a kaao ga danas izgubimo nikad ga nećemo vratiti. Nikom ne zamjeram, bilo je raznih iskaza, ali najvažnije je da je iskazana pobjeda 41 poslanika. To je pobjeda naroda i mi se nećemo dijeliti.

Obraćanje Krivokapića je propraćeno aplaauzom pozicije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13606 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8042 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7217 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6774 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6549 pregleda
%d bloggers like this: