Krivokapić zakazao novu sjednicu Vijeća za sjutra

    4 meseca pre 155 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Premijer Zdravko Krivokapić otkazao je današnju sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, saznaje Portal Analitika. Razlog tome je činjenica da se pet članova nije pojavilo na sjednici.

Tako je u predviđeno vrijeme na sjednicu, uz premijera koji predsjedava Vijećem, došlo samo troje članova – ministri Milojko Spajić i Olivera Injac, te direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Nijesu se pojavili vicepremijer Dritan Abazović, ministri Sergej Sekulović i Đorđe Radulović i poslanici Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, koji u tom tijelu predstavljaju skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu.

Nedugo zatim, iz Krivokapićevog kabineta potvrdili su informaciju o otkazivanju, oglasivši se zvaničnim saopštenjem. Oni su kazali kako se pet članova nije pojavilo „uprkos tome što je održavanje sjednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Vijeća“.

„Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju u septembru 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini“, naglasili su iz kabineta premijera.

Oni su pet članova optužili za neodgovornost.

„U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi. U cilju potpune transparentnosti, već sjutra, predsjednik Vijeća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sjednicu za 16:00 h, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izvještaja“, zaključili su oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: